banner171

Kılıçdaroğlu'na büyük şok! Yüzde 93,6 çıktı

CHP’li seçmenin ne yeni parti yönetiminden ne de birinci olacaklarına dair umudu var. Seçmenin yüzde 93'ü 'CHP 1. parti olamaz' dedi.

Kılıçdaroğlu'na büyük şok! Yüzde 93,6 çıktı
 
ORC’nin araştırmasına göre; CHP seçmeninin yüzde 54.8’i, tek aday olarak yeniden başkan olan Kılıçdaroğlu’ndan memnun değil. Katılımcıların yüzde 93.6’sı da ‘CHP birinci parti olamaz’ diyor.
ORC Araştırma Şirketi’nin hafta sonu yapılan kurultayın ardından CHP seçmeni üzerinde yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar ortayı çıktı. 19 Ocak tarihinde, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde CHP’ye oy veren bin 230 kişi ile Bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yapılan araştırmada, CHP seçmenin çoğunluğunun Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden başkan seçilmesinden memnun olmadığını ortaya koydu. 
'Memnun değiliz' yanıtı 
’Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesi ve oluşan yeni Parti Meclisi sizi memnun etti mi?’ sorusuna ankete katılan CHP’li seçmenin yüzde 54.8’i ‘Memnun değilim’ yanıtını verdi. Araştırma, CHP’li seçmenin önümüzdeki seçimlere ilişkin de bir umudunun olmadığını da ortaya çıkardı. 
HİÇ UMUTLARI YOK 

Üstelik bu umutsuzluk neredeyse seçmenin tamamına hakim. ‘Yeni Parti Meclisi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı’ndaki CHP yapılacak ilk seçimde 1. parti olabilir mi?’ sorusuna katılımcıların yüzde 93.6’sı ‘Hayır’ yanıtını vererek Kılıçdaroğlu ve yeni yönetimden yana bir umutlarının olmadığını ortaya koydu. 
Yüzde 36'dan CHP'ye oy yok

Araştırmadaki en çarpıcı sonuç ise, CHP’li seçmenin önemli bir kısmının yapılacak yeni bir seçimde CHP’ye oy vermeyi düşünmemesi oldu. “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna ankete katılan seçmenlerin yüzde 36.1’i ‘CHP’ye oy vermem’ yanıtını verdi. 
Başka sol partiye ihtiyaç var

Katılımcıların yüzde 52’si sol seçmeni temsil edecek yeni bir siyasi partiye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Üstelik kendilerine temsil edecek isimlerin de kurulacak bu yeni partide yer alması durumunda ‘Oy veririm’ diyenlerin oranı ise yüzde 83.2 oldu. Bu da CHP’li seçmenin yeni bir oluşum halinde partilerini terk etmeye hazır olduklarını ortaya koydu. 
Yeni anayasaya yüzde 75 'evet'

CHP’li seçmenlere yeni anayasa konusu da soruldu. Seçmenlerin dörtte biri yeni bir anayasanın daha iyi olacağı konusunda hemfikir.  ‘Türkiye’de yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 75’i ‘evet’ yanıtını verdi. 
PKK konusunda devlete destek 

Akademisyenlerin ihanet bildirisine destek veren CHP yönetiminin aksine, CHP’li seçmenin yüzde 86.2’si devleti haklı buldu. CHP’li seçmenin yüzde 81.6’sı da paralel yapıya yönelik operasyonlara destek verdi. (Akşam)

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153