banner171

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma arasında kaldı! Bakan Ala'dan ilk açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Artvin'deki terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu çatışma arasında kaldı! Bakan Ala'dan ilk açıklama
 İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP konvoyundaki öncü araçlara yapılan saldırıyla ilgili konuştu. Ala, "Ana muhalefet partisine yapılan saldırıyı bize yapılmış sayarız. Bu kesinlikle PKK saldırısıdır, bölgede operasyon başlatıldı" diye konuştu. 
Bakan Ala'nın konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Belediye programına katılmak üzere seyir halindeyken konvoyun koruma öncülüğünü yapan jandarma ekibimize terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır. İki astsubay da hafif yaralanmıştır. Toplam 3 yaralamız var. Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm, durumu değerlendirdik. Kendisinin durumu gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade ettim, gayet metanetli karşıladılar. Kendisini daha güvenli araçlarla istedikleri yere götüreceğiz, emniyet müdürümüz de oradaydı. Gerekli tedbirler alındı. Biz de o bölgeye hem seyahatta kullanılmak üzere ve diğer konularda yardımcı olmak üzere helikopter de gönderdik. Bölücü terör örgütü Ordu'da, Giresun'da Karadeniz'e açılma niyetiyle faaliyette bulunmaktadır. Geçenlerde Gölköy ilçesinde ölü olarak teröristler ele geçirildi. İnşallah bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklar takip edilip, yakalanıp gereği yapılacaktır. CHP tabanına, yönetimine, bütün milletimize geçmiş olsun diliyorum. Sayın genel başkanın da bu olay karşısındaki tutumundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

SALDIRIYI KESİN OLARAK PKK DÜZENLEDİ

Elbette aldığımız tedbirlere yönelik saldırılar oluyor. Arzu ediyoruz ki, terör olayını Türkiye'nin gündeminden çıkaralım. Hep birlikte çaba sarfetmeliyiz. Şu anda kendisi ile ilgili zaten herhangi bir sorun yok, kendisi de açıklama yaptı. Programını da kendi isteği doğrultusunda devam ettirecek. Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Operasyon başladı. Başka araçta hasar yok, sadece öncü araçlarda hasar var. 2 astsubay hafif, bir sürücü er ağır yaralı, onun dışında bir şey yok. Sayın Kılıçdaroğlu oradan alınıp daha güvenli yere, Şavşat'a götürülüyor. Var gücümüzle milletimize yapımış bu hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanıp cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamış durumda. Ana muhalefet partisine yapılan bu saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Sayın Genel Başkanın konvoyuna öncülük yapan ekibe yapılmıştır bu. Burada hedef şuydu buydu demenin anlamı yok. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153