banner171

Küçük Dikili’de Devlet yok mu?

Suruç bahanesiyle sözde eyleme kalkan vandallar IŞİD’çi diye suçladıkları dindar kimlikleriyle bilinen kişilerin ekmek teknelerini yaktılar.

Küçük Dikili’de Devlet yok mu?
 Suruç’ta yaşanan bombalı saldırının ardından dindar vatandaşları hedefe koyan PKK terör örgütü üyeleri dün gece de dindarlıkları ile bilinen üç vatandaşın işyerlerine molotoflarla saldırdı.

Dindarlıklarından başka suçu olmayan vatandaşlara DAEŞ üyesi iftirası ile saldıran PKK’lılar daha önce de özellikle Küçükdikili beldesinde pek çok dindar vatandaşın ev ve işyerlerine saldırmıştı. PKK’lılar beldede adeta kurtarılmış bölge havası içinde hareket ediyor. 

Emniyetin hiçbir önlem almadığı beldede eğitim çalışması yapan ve kurumlarının güvenliği için talepte bulunan derneklere "Güvenliğini koruyamayacağınız binaları neden inşa ediyorsunuz?." diye tepki gösterildiği ifade ediliyor.

An itibarı ile Küçükdikili beldesindeki vatandaşlar PKK'nın inisiyatifine bırakılmış durumda.

Mazlum-Der ise konuyla ilgili bir açıklama yayınladı:

“BASINA VE KAMUOYUNA

SURUÇ'TA BOMBA PATLATANLAR İLE ADANA’DA İŞ YERİ KUNDAKLAYANLAR AYNI AMACA HİZMET EDİYOR!

20.07.2015 Tarihinde Suruç’ta sivillere yönelik yapılan bombalı saldırıyı, Türkiye halklarını bir birine düşürme ve ülkemizi Ortadoğu bataklığının içine çekme çabası olarak görmekteyiz ve lanetlemekteyiz.

Suruç’ta yapılan insanlık dışı saldırının sıcaklığı içimizi yakmaya devam ediyorken, bu olay bahane edilerek Adana’da dindar kimlikleri ile bilinen insanların iş yerlerine saldırılar yapılarak yakılması, içimizdeki acının katlanmasına sebep olmuştur.

Başta komşu ülkeler olmak üzere tüm Ortadoğu’da oynanan kanlı oyunun içine Türkiye’yi de çekmek isteyenlerin bir çabası olarak gördüğümüz bu ve benzeri olaylar, umuyoruz ki toplumun sağduyusu ile başarıya ulaşamayacak, bir arada yaşamayı binlerce yıldır becerebilmiş toplumumuz arasında dayanışma ve kardeşlik bağlarını güçlendirecektir.

Suruç’ta sivil insanlar arasında patlatılan bombalar bahane edilerek, Adana’da iş yerlerinin kundaklanması, olayın kan davasına dönüşmesi tehlikesini de beraberinde getirmektedir.

MAZLUMDER Adana Şubesi olarak:

Ülkedeki barış ve bir arada yaşama kültürünün güçlendirilmesi adına her kesimi bu olaylara en üst düzeyde tepki vermeye ve sağduyuya davet ediyoruz.

Hükümeti dolayısı ile emniyet güçlerini; bu olayları yapanları bir an önce bulup adalet önüne çıkararak olayları aydınlatmaya,

AK PARTİ, CHP, MHP, HDP ve HÜDAPAR’ı ; bu olaylar karşısında ortak bir tavır almaya ve “ama”sız bir dil kullanarak kimden gelirse gelsin bu tip olayları kınamaya,

STK’lar, medya, bağımsız yazarlar ve kanaat önderlerini;  toplumu bilinçlendirmeye, oynanan oyunları anlatmaya, bu olayların bize bir faydasının olmayacağını, ortak düşmanlara yarayacağını değişik vesillerle anlatmaya.

Tüm bireyleri de sağduyuya ve provokasyonlara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Orhan GÖKTAŞ

MAZLUMDER Adana Şube Başkanı”

1-187.jpg

2-199.jpg

3-132.jpg

4-091.jpg

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153