banner171

Kurtulmuş'tan 'baskın seçim' iddiasına son nokta

Kurtulmuş'tan 'baskın seçim' iddiasına son nokta

Kurtulmuş'tan 'baskın seçim' iddiasına son nokta
 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, halkın büyük kısmının terör operasyonlarına destek verdiğini söyledi, baskın seçim iddialarını reddetti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kızılcahamam'daki medya çalıştayında gazetecilerle buluştu. Çalıştaya katılan Serpil Çevikcan'ın Milliyet'teki yazısında Kurtulmuş'un açıklamalarını irdeledi...

Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan terörle mücadele konusunda açıklamalar yapan, akademisyenlerin bildirisine yaklaşımını anlatan Kurtulmuş, yeni anayasa ve baskın seçim tartışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kurtulmuş'un değerlendirmeleri özetle şöyle:

"BASKIN, SEÇİM PLANIMIZ YOK"

(Muhalefetin başkanlık konusundaki olumsuz tavrı nedeniyle “Yeni anayasa çıkmazsa Ak Parti bir baskın ya da erken seçime gidip, eksik olan milletvekili sayısını tamamlayıp kendisi bir anayasa yapacak” tartışması başladı. Böyle bir planınız var mı?) Hayır. Biz, 2 kasım sabahından itibaren bunu söylüyoruz: Türkiye geçtiğimiz yıl 4 seçim yaptı, şimdi önümüzdeki 4 yılda bir daha seçim yok. Bu Türkiye için büyük bir imkan. 2019'da kadar seçim yok ve bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Yüzde 49.5 çok büyük bir halk desteğidir ve tazelenmiş irade beyanıdır. Buna karşılık AK Parti hem 7 Haziran'ın verdiği mesajı, hem de 1 Kasım'da verilen desteğin nedenlerini anladı, ortaya bir hükümet programı koydu ve icraatlarına çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu hükümetin temel omurgası reform idaresine, siyasi ve iktisadi reformları tamamlama hedefine oturmuştur. Bir anayasal reform sürecinin başlatılması bunlardan bir tanesidir. Başkanlık sisteminin etkin bir adım olduğunu düşünüyoruz. Ama diyoruz ki herkes gelsin eteğindeki taşları döksün. Türkiye'de hangi konuları konuşursanız konuşun iş geliyor anayasa değişikliği, başkanlık sistemine dayanıyor. Ruhu ve felsefesi çarpık olan bu anayasa devam ettiği sürece bürokratik oligarşi hortlağının her zaman hortlaması tehlikesi kaçınılmaz. Bir anayasa yapamazsak hiçbir şey yapmamış olacağız.

"İSTERİZ Kİ YARIN BİTSİN"

Terörle mücadele konusunda bir milli ittifakın oluştuğundan bahsedebiliriz. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız da olmak üzere halkımızın büyük bir kısmı operasyonlara destek veriyor ama bunun bir an önce sonuçlandırılmasını istiyor. Sivil ölümler de oluyor, ufacık çocuklar da hayatını kaybediyor. Bitirilmesinden kasıt da terör örgütünün bu faaliyetleri sürdürülemez noktaya getirmesidir. İsteriz ki yarın sabah bitsin. Türkiye'nin esas meselesinde terör örgütünü tamamen bertaraf ettikten sonra barışın, hukukun diliyle konuşacak bir süreç muhakkak başlayacaktır. Reform adımları atılacaktır. Terör ve terörle mücadele arızidir (geçici). İkinci aşamada eş zamanlı olarak yapacağımız şey çok güçlü bir rehabilitasyon sürecini uygulamak.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153