banner171

MGK'da radikal değişiklik kararı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarında tarihi bilgilendirme kararı...

MGK'da radikal değişiklik kararı

Gözler Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 8 asker ve 1 köy korucusunun şehit olması ardından gözler bugünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında.

Gündemi terör saldırıları olması beklenen bugünkü MGK'da da ilkler yaşanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MGK'nın ardından TBMM Başkanı ve ana muhalefet partisi liderini bilgilendirecek. Bu değişiklik bundan sonrası MGK'ların tamamında da uygulanacak.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, her MGK toplantısından sonra TBMM Başkanı ve anamuhalefet partisi liderini Çankaya Köşkü'ne davet edecek. TBMM Başkanı ve ana muhalefet liderini MGK toplantısına ilişkin bilgilendirecek olan Gül, görüş alışverişinde bulunacak.

Bu kapsamda Gül, bugünkü MGK'nın ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelecek.

CHP'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu cuma günü (bugün) saat 14.30'da Çankaya Köşkü'ne davet etti" denildi.

ERDOĞAN KURMAYLARINI TOPLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesinde MGK üyesi bakanlarla bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Toplantıya, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

MGK 1 SAAT GECİKMEYLE TOPLANDI

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki ağustos ayı olağan toplantısı, saat 14.30'da başladı. Toplantı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen hain saldırıda şehit olan askerler için Van'da düzenlenen törene katılmaları nedeniyle 1 saat gecikmeli başladı.

İLK KEZ KATILIYORLAR

Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olarak ilk kez katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da ilk kez bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ilk kez MGK toplantısına katılıyor. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un da Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere toplantıya katılması öngörülüyor.

ASKER SİVİL KARIŞIK

Bugünkü MGK'da asker ve sivillerin oturuş düzeninde de değişikliğe gidildi. Bugünkü toplantıda asker ve siviller karışık düzende oturacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153