banner171

MHP ile görüşüyoruz bir tek bakanlık sayısı kaldı

ANKARA'da koalisyon pazarlıkları tam gaz sürerken kulislere birbiri ardına iddialar düşüyor. AK Parti rotayı CHP'ye kırdı denilirken 'MHP ile görüşüyoruz' iddiası ortaya atıldı.

MHP ile görüşüyoruz bir tek bakanlık sayısı kaldı
 Bilginin kaynağı da önemli bir AK Partili... Posta yazarı Candaş Tolga Işık'ı arayan AK Partili şunları söylemiş, 
-“MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Ümit Özdağ ile görüşüyoruz. Bir tek bakanlık sayısı konusunda uzlaşamadık. Diğer konular tamam....”

MHP GÖRÜŞME İDDİASINA NE DEDİ?
Ümit Özdağ bu dönem MHP lideri Devlet Bahçeli'nin en yakınındaki isim. Eğer bir koalisyon görüşmesi yapılıyorsa o görüşmelerde bulunması muhtemel biri. Peki AK partili kaynağın söylediği 'MHP ile görüşüyoruz' iddiası doğru mu?  Candaş Tolga Işık , Ümit Özdağ 'a ulaşım bunu sormuş aldığı aldığı yanıt “Henüz hiçbir görüşme yok, doğru değil” olmuş. 

MHP'NİN OLMAZSA OLMAZLARI
Ümit Özdağ , AK parti ile koalisyon için olmazsa olmazlarını da sıraladı. İlk sırada ise Kürt sorunu bulunuyor. "Bizim olmazsa olmazlarımız var' diyen Ümit Özdağ onları şöyle sıralıyor;

1- Türkiye’nin güneydoğusunda bağımsız ve federe bir devlet kurulmasına izin verilemez.

2- Türkiye devletini, milletini ilgilendiren hayati meseleler İmralı’da Öcalan’la görüşülemez.

3- Yargı bağımsızlığına müdahale edilemez.

4- Cumhurbaşkanı gayrı meşrudur demiyoruz. Cumhurbaşkanı meşrudur ama yetkileri anayasal çizgilere çekilmek zorunda... Bir masaya oturulacaksa bunlar üzerinde mutabakat sağlandıktan sonra oturulur.”

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153