banner171

Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanlığı seçimini güle oynaya yapacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini güle oynaya, tek turda gerçekleştireceklerini söyledi.

Numan Kurtulmuş: Cumhurbaşkanlığı seçimini güle oynaya yapacağız

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Okmeydanı'ndaki İstanbul şubesinde 'Yeni Türkiye'nin İnşası' konulu konferansta konuşan Numan Kurtulmuş, milletin basireti, feraseti ve faziletinin her türlü tezgahı sandık önüne geldiğinde düzelttiğini aktardı. Konuşmasında dar bölge seçim sisteminin ülkenin emniyet supabı olacağını vurgulayan Kurtulmuş, ülkenin ceberrüt devlet anlayışından kerim devlet anlayışına dönüştüğünü aktardı. 

Yaklaşık 1 saatlik konuşmasının ardından soruları cevaplandıran Kurtulmuş, "Gergin geçeceği söylenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili ne gibi önlemler alınıyor?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi: 
"Demik ki konuşmada da ifade ettim uzunca bir süredir Türkiye'de devam eden işler, bir büyük koalisyon. Bir büyük konsorsiyum. Tek bir parti, tek bir grup, tek bir camia ya da tek bir uluslararası çevreden bahsetmek mümkün değil. İşin garibi, ben bu kadar yıldır siyasetin içindeyiz böyle bir ittifak da görmedim. Oturup iki cümle etrafında konuşması mümkün olmayan, dünya görüşleri, istikametleri, geçmişleri, gelecekleri, gelecek tasavvurları taban tabana birbirine zıt olan çevreler ne hikmetse burada hepsi bir araya geldiler ve büyük bir koalisyon oluşturdular. İşte kimisi Türkiye'nin hiç yönetilemez hale getirilmesini istedi, kimisi ekonomik kriz çıkmasını istedi, kimisi Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı olmasının önünü kesmek istedi, kimisi Türkiye'nin enerji politikalarında etkin olmasını istemedi, kimisi Türkiye'de Suriye politikalarında Türkiye'nin, çözüm sürecinde Cenevre çözüm sürecinde kenarda bir yerde durmasını istedi. Bu koalisyon bir araya geldi, ve bunların amaçlarından bir tanesi de zaten 30 Mart'ı da huzursuz bir şekilde yaptırmaktı. Seçimlerde şaibe var lobisi bir ay önceden çalışmaya başladı. Ama ilk sefer Yüksek Seçim Kurulu, bu seçimde sandık tutanaklarının resimlerini çekerek anında partilerin genel merkezlerine gönderdi. Dolayısıyla her partinin genel merkezinde seçim tutanakları var. Ayrıca partilerin kendi müşahitlerinden aldıkları tutanaklar var. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nun yapmış olduğu açıklamalar var. Dolayısıyla tabi ki bir takım şeyler oldu. İhtilaflı yerler var, iki ilimiz ihtilaf çözülemediği için 1 Haziran'da tekrar seçim yapılacak. Yalova, Ağrı illerimiz... 11'e yakın ilçemizde seçim tekrarlanacak ama sonuçta Türkiye son derece huzurlu bir seçim kampanyası geçirmiş oldu. Efendim, "Başbakan 30 Mart'ı göremeyecek. Bunlar söylendi yazıldı. "Hükümet düşecek", "Şu olacak, bu olacak", hiçbirisi olmadı. Gönlünüzü ferah tutun. Şimdi bundan sonra hiçbir şey olmaz. Herkes gayet rahat bir şekilde kendi işine baksın. Bu millet, bu feraseti ortaya koymuştur. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanlığı seçimini de güle oynaya yapacağız. İnşallah birinci turda, ikinci tura kalmadan milletin gönlündekini de cumhurbaşkanı seçerek seçimleri sonuçlandıracağız." 

Kurtulmuş, istikrar için üç dönem şartının kaldırılması konusundaki soruya ise, "Ben o zaman AK Parti'nin içinde değildim. Üç dönem meselesi durduk yere konulmuş olan bir kural değildi. Siyaseti yenilemek, siyaseti gençleştirmek için ortaya konulmuş olan bir kuraldı. Ve AK Parti'yi vücuda getiren üç temel slogan, değişim, yenilik ve gençlik sloganlarıydı. Bunun üzerine kurulmuş bir siyasi parti, üç dönemi kafadan böyle bir kural olsun diye ortaya koymuş değil. Sayın başbakanımızın tavrı da ortada. O da üç dönem meselesinin kolay kolay değişmesini istemiyor. Böyle bir takım talepler var ama sonuçta, nihayetinde partinin de parti liderinin de ortaya koymuş olduğu bir tavır var. 2010 Referandumu, 30 Eylül 2012'deki AK Parti Büyük Kongresi, 30 Mart seçimleri olmak üzere AK Parti açısından Türkiye'de önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti bu süreçlerden önce çok oy alan bir partiydi, partilerden bir partiydi. 30 Mart seçimleri bunu taçlandırdı. 30 Mart seçimleri çok zor bir mücadele içerisine AK Parti camiasını soktu. Ve AK Parti, seçimden sonraki süreçte artık sadece bir parti olmanın ötesinde bir siyasi hareket olmaya terfi etti. Bence yüzde 45.5'tan daha önemlisi, AK Parti'nin kalıcı bir siyasi hareket haline gelmiş olmasıdır." cevabını verdi. 

Programın sonunda TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ve TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal tarafından Kurtulmuş'a üzerinde Allah ve Hazreti Muhammed lafızlarının yer aldığı hat çalışmaları hediye edildi.İha

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153