banner171

Obama'dan önemli Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye ve DAEŞ ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Obama'dan önemli Türkiye açıklaması
 ABD Başkanı Barack Obama, DAEŞ'i yenmek için Suriye'de siyasi bir geçişin önemini vurgulayarak, "Türkler, Ürdünlüler ve diğerleriyle birlikte sadece DAEŞ'in etkili olduğu çevreyi küçültmeye çalışmıyoruz, aynı zamanda Suriye'ye sınırdan giren yabancı savaşçı akışını durdurmak için bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
İngiliz yayın kurumu BBC'ye özel mülakat veren Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sadece DAEŞ karşıtı koalisyonda değil, bütün güvenlik konularında ABD'nin önemli bir ortağı olduğunu belirterek, "Cameron hükümetini yüzde 2'lik savunma bütçesine bağlı kaldığı için kutlamak istiyorum çünkü Birleşik Krallık'tan daha önemli bir ortağımız yok" ifadelerini kullandı.
''TÜRKİYE, ÜRDÜN VE DİĞERLERİ İLE BİRLİKTE...''

Suriye konusunda İngiltere ile yakından istişarelerde bulunduklarını kaydeden Obama, şöyle devam etti:
"İngiltere, DAEŞ ile mücadele eden 60 ülkeli koalisyonun önde gelen bir üyesi. Türkler, Ürdünlüler ve diğerleriyle birlikte sadece DAEŞ'in etkili olduğu çevreyi küçültmeye çalışmıyoruz, aynı zamanda Suriye'ye sınırdan giren yabancı savaşçı akışını durdurmak için bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda bir ilerleme kaydettik ama daha fazlasını yapmamız lazım, bu anlamda İngiltere'nin katılımı yardımcı olacaktır. Ancak bunun ikinci kısmı, Esed'i, Rusları ve İranlıları bölge daha uzun ve kanlı bir çatışmaya sürüklenmeden Suriye'de siyasi bir geçiş yaşanması gerektiğinin farkına varmaya itmektir."
11 EYLÜL SONRASI

Başkanlığı döneminde isteyip de gerçekleştiremediği konunun silah güvenliği yasası olduğunu dile getiren Obama, "Eğer 11 Eylül saldırılarından bu yana terörizm sonucu ölen Amerikalıların sayısına bakarsanız bunun 100'den az olduğunu görürsünüz. Eğer ABD'de silahlı şiddet olayları sonucu ölenlerin sayısına bakarsanız, on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini görürsünüz. Bu sorunu çözememek bize üzüntü veriyor. Ancak bu da kalan 18 ayımda bu sorunu çözmeye çalışmayacağım anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153