banner171

Ömer Çelik'ten yeni parti iddialarına net yanıt

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır. " dedi.

Ömer Çelik'ten yeni parti iddialarına net yanıt
 AK Parti sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır. " dedi.
Çelik'in açıklamalarından satır başları:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler ve diğer odakların Türkiye'ye 'sınırını aç' çağrısında bulunmasını büyük bir hayretle karşılıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, uluslararası toplumun tarihine geçecek bir ikiyüzlülük olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin zaten sınırları açıktır. 20-30 bin mülteciyi almak için aylarca pazarlık yapanlar, bir sürü şart öne sürenler, Türkiye'nin zaten açık olan kapılarını açmasını talep etmekle, kendi sorumluluklarını gizlemekten başka bir iş yapmıyorlar" ifadelerini kullandı.

"KABUL EDİLEMEZ VE CİDDİ BİR HAYAL KIRIKLIĞIDIR"

"Türkiye'nin düşman olarak belirlediği, terör örgütü olarak belirlediği bir yapının, bir müttefikimiz tarafından 'terör örgütü değildir' diye tanımlanması kuşkusuz kabul edilemez ve ciddi bir hayal kırıklığıdır" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik şunları söyledi:

"Müttefiklik, ortak dostluk tanımları geliştirmek, müttefik ülkelerden birisine karşı düşmanca tutum içerisine giren örgüt ya da devlete karşı ortak davranış geliştirme kavramıdır, zeminidir. Bunun korunmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizin başta Amerika Birleşik Devletleri tarafından ve bütün müttefiklerimiz tarafından ciddi bir biçimde ele alınması gerektiğini değerlendiriyoruz."

"YENİ PARTİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Çelik'e toplantıda Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ardından Bülent Arınç'la yaptığı görüşme soruldu.
Basında yer alan haberlerin spekülatif olduğu ve AK Parti'ye karşı yeni bir siyasi oluşumun söz konusu olmadığını ifade eden Çelik özetle şunları kaydetti:

"Bizim AK Parti'de parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneğimiz var. Aktif siyasetin içinde ya da dışında olan arkadaşlarımız eleştirilerini basınla paylaşıyor. Bu açıklamalarla ilgili prensiplerimiz var.

Politikalar eleştirilebilir. AK Parti içinde bu kadar önemli görevlerde bulunmuş arkadaşlarımızın değerlendirmeleri her zaman önemlidir. Ama şahsi değerlendirmelerin yapılmasını doğru bulmayız. 

Spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı yeni bir hareket gibi değerlendiremeyiz. Bunu AK Parti'nin daha güçlenmesi için gelen eleştiriler olarak görürsek daha doğru olur. Spekülatif haberler var. Bu arkadaşlarımız yeni bir oluşum içinde midirler, hayır. 

11. Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanımızla görüşmesi gayet doğal. Başka arkadaşlarımızla da ülkenin meselelerinin değerlendirildiği görüşmeler yapılabilir. Bu AK Parti'ye karşı yeni bir siyasi hareket olarak değerlendirilmemelidir."

"BM'NİN ÇAĞRISI İKİ YÜZLÜLÜK"

Birleşmiş Milletler ve diğer odakların Türkiye'ye 'sınırını aç' çağrısında bulunmasını büyük bir hayretle karşılıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, uluslararası toplumun tarihine geçecek bir ikiyüzlülük olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'nin zaten sınırları açıktır. 20-30 bin mülteciyi almak için aylarca pazarlık yapanlar, bir sürü şart öne sürenler, Türkiye'nin zaten açık olan kapılarını açmasını talep etmekle, kendi sorumluluklarını gizlemekten başka bir iş yapmıyorlar.

"HEDEFLERİ TERÖRİSTLERE KORİDOR AÇMAK"

HDP'nin, bir cenaze siyaseti, yaralılar siyaseti şeklinde cenaze duyarlılığını, yaralıların sağlık hizmeti almasıyla ilgili duyarlılığı bile teröre koridor açmak ya da teröristlere nefes borusu açmak şeklinde bir istismar siyasetiyle çerçevelemeye çalıştığını görüyoruz. Bunu çok açık ve net bir şekilde kınıyoruz."

AYRINTILAR GELİYOR...

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 19:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153