banner171

Org. Koşaner hükümeti ikna edemedi!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Org. Işık Koşaner'in itiraflarıyla ilgili yapılmış veya yapılacak tahkikatların açıklanmasını istedi

Org. Koşaner hükümeti ikna edemedi!

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in, ses kaydındaki açıklamalarını 'özeleştiri' olarak niteleyip, "noktasına ve virgülüne kadar arkasında" olduğunu ifade etmesi de tartışma yarattı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Koşaner'in konuşmasında gündeme getirilen konular hakkında yapılmış ya da yapılacak tahkikatın sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini vurgulayarak "Kamuoyunun haklı olarak bu konularda neler yapıldığını da merak edeceği aşikârdır" dedi. Radikal'in haberine göre Bozdağ, Org. Koşaner'in açıklamalarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: 

KOŞANER O KONULARDA NELER YAPTI?

"Sayın Koşaner'in kamuoyuna yansıyan ses kaydının kendisine ait olduğunu açıklamasından sonra, bu ses kaydında yer alan konuların yetkililer tarafından ciddiyetle ele alınmasında fayda vardır. Çünkü bu açıklamalarda, mevzisini bırakıp kaçan komutandan, nereye döşendiği bilinmeyen mayınlardan, emir komutadaki zafiyetten, kendi askerimizi alnından vurmaktan, karakolların yerleri ve mevzilerin yanlışlığından, askeri askerlik dışı hizmetlerde kullanmaktan, yasa ve yönetmelikleri çiğnemekten, bunu yol yapmaktan ve benzeri pek çok konu gündeme getirilmiştir. Gündeme getirilen konular hakkında, varsa yapılmış, yoksa yapılacak tahkikatın kamuoyu ile paylaşılması insanımızın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan güvenini daha da pekiştirecektir. Kamuoyunun haklı olarak bu konularda neler yapıldığını da merak edeceği aşikâdır."

HUKUKÇULAR DA ELEŞTİRDİ

Orgeneral Işık Koşaner'in TSK'daki bir dizi ihmal ve hatayıl anlattığı konuşmasının içeriğini hukukçular da değerlendirdi:

Reşat Petek (Emekli Başsavcı): Bir askerin alnından vurulması veyahut bir ihmal nedeniyle PKK baskınının önlenememesi gibi şu anda da kamuoyunun infiale sevk edecek açıklamaların sonuna kadar arkasında durduğunu ifade etmesinin ardından hangi işlemleri yaptığını da kamuoyuna açıklamalıdır. Burada ihmali görülen askerler hakkında şu işlemleri yapmak üzere tarafımdan talimat verildi diyebiliyor mu? Ben Koşaner hakkında cezai işlem uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Soruşturmalarla gereğini yapıp yapmadığı ortaya çıkacaktır. Bu kesinlikle soruşturulur, neleri yapmış, neleri yapmamış ise gereği yapılır.


Turgut Kazan (Eski baro başkanı): Özeleştiri değil, böyle özeleştiri olmaz. Temel hukukla ilgili böyle bir değerlendirme haber bile olamaz. Hukuk devletinde bir kere bunun asla aleniyete dökülmesine imkân verilmemesi gerekir. İkincisi Genelkurmay'ın bile dinlenildiğini dehşet içerisinde görmüş olduk. Üçüncüsü Koşaner açıklama yapmaya karar verdiğine göre, böyle bir vurgu içerisinde bir kere açıklamayı kendisi yapması gerekir. Avukat birinin sözcüsü değildir. Dünyada hangi ordunun orduevi var? Sen karakolun orda yapıldığını ilk kez genelkurmay başkanıyken mi fark ediyorsun? O yüzden neresinde bakarsanız tutar yanı yok.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153