banner171

Pensilvanya talimat verdi, yargıda darbeye kalkıştılar

Polislere yönelik tahliye hamlesini değerlendiren Davutoğlu: Bir hafta önce Pensilvanya'dan talimat alıp, yargıda darbe yapmaya kalktılar. Kayıtları bizde

Pensilvanya talimat verdi, yargıda darbeye kalkıştılar
 Polislere yönelik tahliye hamlesini değerlendiren Davutoğlu: Bir hafta önce Pensilvanya'dan talimat alıp, yargıda darbe yapmaya kalktılar. Kayıtları bizde
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paralel Yapı'nın yaklaşık 70 tutukluyu tahliye etme girişimlerine sert çıktı. "Yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar" diyen Davutoğlu, "Asliye hukuk mahkemesi yasaların dışına çıkarak tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Bunlar 1 hafta önce Pensilvanya'dan talimat aldı. Kayıtları bizde" dedi. AK Parti'nin Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan mitinglerinde halka seslenen Davutoğlu, şu mesajları verdi: 

 BAŞKA HOCALARA BENZEMEYİZ: 
Biz başka hocalara benzemeyiz. Bazı hoca adı altında yurt dışından bu kumpası yapanlar, onlar bu hocalık unvanını hak etmezler, bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler. 

 KAYITLARI BİZDE: 
Yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Bunlar 1 hafta önce Pensilvanya'dan talimat aldı. Kayıtları bizde. 'Hapishaneden çıkarılsınlar' gibi bir talimat. Asliye hukuk mahkemesi yetkili olmadığı halde, yasaların dışına çıkarak, tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz, hâlâ şunu demeye çalışıyorlar, 'paralel olarak biz buradayız, güçlüyüz.' Ben de onlara Gümüşhane'den sesleniyorum. Devlet olarak millet olarak biz de buradayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket eden hâkimlere, savcılara bırakmayız. 

 ADALETE İHANET: 
İşte biz bunun gibi yargıyı yönetmeye kalkışanlara karşı, yargının tam bağımsızlığı dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Eğer birisi size şöyle ya da böyle yap diye mesaj gönderirse, o sese kulak verirseniz, adalete yargıya ihanet etmiş olursunuz. Vicdanınızla karar vereceksiniz. Arkanızda bu millet, arkanızda hükümetler her zaman olacak. Bakın ne yaptılar. KPSS sorularını çaldılar. Birileri kendi yetiştirdiklerine sınav sorularını verdi, onlar kazandı. Sizin çocuklarınız kaybetti. İşte şimdi adaleti tam tesis etmek için bütün bu paralel çeteye karşı ve onun desteklediği işbirlikçiliğe karşı milli irade seferberliği ilan ediyoruz. 

 BÖLÜCÜLERLE TEMAS HALİNDE: 
Paralel, seçim için bölücülerle temas halinde. Kiminle ittifak yaparsa yapsın, önümüzü kesemez. 

 SİSİ İLE GEZİ'NİN NE FARKI VAR?: 
Birden birileri, Kahire ve İstanbul sokaklarını hareketlendirdi. Mısır ve Türkiye'de demokrasiye darbe vurmak için. Birinin adı Gezi, diğerinin adı Sisi idi. Sisi ile Gezi'nin ne farkı var? Aynı dönemde çıktı bunlar.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153