banner171

PKK havan ve doçkalarla saldırdı!

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da gün içinde yaşanan PKK saldırılarını açıkladı.

PKK havan ve doçkalarla saldırdı!
 PKK militanlarının bu illerdeki çeşitli üs bölgelerine havan topu ve doçka makineli uçaksavar tüfeği ile saldırılarda bulunduğu bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan "Önemli yurtiçi olaylar" ile ilgili yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesi'ne havan ile yedi atım ateş edilmek suretiyle silahlı saldırıda bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, terörist ateşlerine ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği kaydedilirken bölgede emniyet tedbirlerinin artırıldığı ve gözetleme faaliyetlerine devam edildiği vurgulandı.

Yine Hakkari'de yaşanan başka bir olayda, bölücü örgüt militanların tarafından, 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesi'ne, Doçka uçaksavar makineli tüfek ile 8-10 atım, havan ile bir atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunuldu. Terörist ateşlerine derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği kaydedildi.

Şırnak'ta yaşana olayda ise bölücü örgüt mensupları 48'inci Hudut Tugayı Geymişule Tepe Üs Bölgesi'ne, Doçka uçaksavar makineli tüfeği ile 40 atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğu bildirildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasarın meydana gelmediği belirtildi.

Hakkari Yüksekova'da, 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası bölgesine havanla iki atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunuldu. Yapılan silahlı saldırı esnasında, herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.
Şırnak'ın Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Telkabin mevkiinde, yol kesilmesine engel olmak maksadıyla görevlendirilen Jandarma unsurlarına silahlı saldırıda bulunuldu. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Guçik Mahallesi mevkiinde, Lice-Kulp karayolu üzerinde iki araç yakıldı. Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Hakkari Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Şanlıurfa Akçakale'de 3 şüpheli kişinin ev ve eklentilerinde icra edilen adli aramada, bölücü terör örgütü mensuplarına teslim etmek üzere evlerinde bulundurdukları bir adet tamburalı makineli tüfek, bir adet otomatik av tüfeği ve dört adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmiş, bir şüpheli şahıs gözaltına alındı. 

Kaynak : İHA

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153