banner171

PKK HDP'yi baraja gömecek

Yazar Candaş Tolga Işık, bugünkü yazısında barajları gerekçe göstererek ateşkesi bozan PKK'yı ve HDP'nin süreçten nasıl etkileneceğini yazdı.

PKK HDP'yi baraja gömecek
 Candaş Tolga Işık, barajlar için ateşkesi bozan PKK'nın saldırılara devam etmesi halinde HDP'yi bir başka barajın sularına gömeceğini iddia etti.
PKK 2013'ten bu yana süren ateşkesi 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ardahan eylemiyle sona erdirdi. Peki PKK çözüm sürecinin sona erme pahasına neden barajlara karşı? PKK'nın "kültürel soykırım" ifadesi ne kadar gerçekçi?

Baraj meselesini ele alan Posta gazetesinden Candaş Tolga Işık, barajların PKK'nın en önemli geçiş güzergahlarını yok edeceğini düşünüyor.. Yazar, "PKK, HDP'yi baraja gömecek mi"başlıklı köşesinde PKK'nın tutumunu ve HDP'ye yansımalarını böyle açıklıyor:

Yüzde 13 size haram olur

Aynı konuyu köşesinde ele alan Ahmet Hakan HDP'ye açık mektup yazdı:

"EY HDP!
Bu halkın yüzde 13'ü size...
-"Barış" dediğiniz için...
-Bu toprakların türkülerini çığırdığınız için...
-"Demokrasi" dediğiniz için...
-"Şiddet son bulsun" dediğiniz için...
-"Kan akmasın, gözyaşı akmasın" dediğiniz için.
-Türkiyelileştiğiniz için...
Oy verdi.

Lütfen aldığınız oyların hakkını verin.
Ve savaş tehditleri savuran KCK'ya, PKK'ya, silahlı unsurlara, dağlardan konuşanlara...
"Dur" deyin.

Eğer bu şiddet sevdalılarına en güçlü sesinizle "Dur" diyemezseniz...
O aldığınız yüzde 13 size haram olur."
BARAJLAR MAĞARALAR VE GEÇİŞ GÜZERGAHLARINI YOK EDECEK

"Bölgede inşa edilen barajlar mağaralan, vadileri kullanılmaz hale getirerek PKK'nın hareket kabiliyetini büyük ölçüde kısıtlayacak. Dahası bilhassa Irak hattı boyunca yapımı devam eden barajlar suyla çizilmiş yeni bir sınır hattı oluşturacak. Bu da PKK'nın en önemli geçiş güzergahının yok olması demek.
Örgütün de kendi kaynaklanndan altını çizdiği gibi MGK karan ile bizzat DSÎ tarafından inşa edilen bölgedeki barajlar sadece enerji değil aynı zamanda birer güvenlik projesi de...
O nedenle ihaleleri jet hızıyla tamamlanıyor, izinleri bir çırpıda veriliyor ki bir an önce tamamlanabilsinler.
işte PKK'nın barajlara gıcığının altındaki temel sebep de bu...

HDP'YE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ PKK YAPAR

PKK (KCK), Ardahan'da 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldınsından sonra yaptığı açıklamada bundan böyle baraj müteahhitlerini, çalışanlannı ve inşaat alanlannı hedef alacaklannı duyurdu.
Büyük bir hata. Çözüm sürecinin ardından esen banş rüzgarlan ve 7 haziran itibanyla sadece Kürtler değil tüm Türkiye halklan nezdinde büyük sempati kazanan HDP'ye en büyük kötülüğü yeniden silahlara sarılan PKK yapar.
Yazın bir kenara...
Görüş mesafesinin sıfıra indiği bu siyasi atmosferde devlete baraj yaptırmamak için kan döken PKK, Kürt halkının temsilcisi olan siyasi parti HDP'yi bir başka barajın sularına gömer."

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153