banner171

Rant kavgası sırları ortaya döktü

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın belediye başkanı olduktan sonra edindikleri mal varlıklarının ortaya çıkmasında, Gürsel Tekin ile Mustafa Sarıgül arasındaki çıkar savaşının etkili olduğu ileri sürüldü.

Rant kavgası sırları ortaya döktü
 CHP’de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın büyük gayrimenkul servetleriyle patlak veren skandalların, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasındaki savaştan dolayı ortalığa saçıldığı öğrenildi. CHP’liler, “İlgezdi ile Hazinedar, başkan olmalarını Sarıgül’e borçlu, araları da çok iyi. Sarıgül,  Gürsel Tekin’in Ataşehir Belediyesi’ndeki ağabeylerinin ilerlemesine karşı çıktı. Şimdi de Tekin, bir dahaki seçimde de CHP tek başına iktidara gelemezse, Sarıgül’ün olası genel başkan adaylığı için, onun adamları üzerinden savaş başlattı” diyor. Paralel Yapı da, bu ilişkiler ağında himmet bağlantısıyla önemli yer tutuyor. Gürsel Tekin’in dosyasını Yargıtay’da uçuran Paralel Yapı, hem Battal İlgezdi hem de Murat Hazinedar ile sıkı iş bağlantıları kurduğu için koruma hizmeti veriyor.
Çıkarlar çarpışması

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin en ön sıradan İstanbul Milletvekili yapılan eşi Gamze İlgezdi’nin meclis yemin törenindeki sol yumruklu şovu ile ortaya çıkan onlarca milyon TL’lik gayrimenkul serveti ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın başkanlığı sonrası aşırı zenginleşmesi, CHP’deki karmaşık çıkar ağını gözler önüne serdi. STAR’a konuşan CHP kaynakları, rüşvet, imar yolsuzluğu, akraba kayırma, adam dövdürme, ani ve aşırı zenginleşme iddiaları konusunda İlgezdi ve Hazinedar’a ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Buna göre; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İBB Başkan adaylığı konusunda anlaşamadığı Mustafa Sarıgül’ün adamlarına yönelik operasyon başlattı. CHP’liler, Sarıgül’ün hem 2009’da Ataşehir’de tanınmayan bir isim olan Battal İlgezdi’nin, hem de 2014’te avukatı olan Murat Hazinedar’ın Beşiktaş’ta aday gösterilmesinde önemli payı olduğunun altını çiziyor. CHP’liler Gürsel Tekin’in Ataşehir Belediyesi’ndeki başkan yardımcılarından oluşan ekibinin Başkan Battal İlgezdi tarafından tasfiye edilmesiyle, Sarıgül-Tekin savaşının başladığını anlattı.  CHP’liler, “Tekin’in iki ağabeyi Yüksel Tekin ile Tuncay Tekin, 2009-2014 arası Ataşehir Belediyesi’nde hem encümen, hem başkan yardımcılıkları yaptı. Ama İlgezdi onları, hem var hem yok saydı. Karar verici noktalara getirmedi; iş yaptırmadı. Kendisi siyaseten bir ara sertleştiği Sarıgül ne derse yapar. Çünkü onu Sarıgül başkan yaptırdı. Şimdi de Tekin, ileride Sarıgül’ün genel başkan adaylığı ihtimaline karşı, belediyelere ilişkin bilgileri paylaşarak kendince tedbir alıyor” bilgisini verdi.

“Paralel himmetini alıyor”

Paralel Yapı da imar yolsuzlukları ile yüzlerce milyon TL’nin döndüğü Ataşehir ve Beşiktaş belediyelerinde etkin konumda.CHP’li kaynaklar, “Paralel Yapı, Battal İlgezdi’ye dokunulmasını önleyerek, bol bol himmetlerini aldılar. O nedenle bugüne kadar bu işler yürüdü” ifadesini kullandı. Öte yandan, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Gürsel Tekin hakkında belgede sahtecilik suçundan verdiği 3 yıl hapis cezasının dosyası, Yargıtay Kalemi’nde Avukatı Özlem Arslan’ın incelemesinden sonra Paralel Yapı’nın girişimiyle kayboldu. Dosyanın kaybolması sebebiyle cezası onanmayan Tekin’e milletvekilliği yolu açılmış oldu.

“Kılıçdaroğlu neden inceletmiyor?”

CHP’li belediyelerdeki skandallardan rahatsız olan partililer, “Deniz Baykal döneminde, Sarıgül’e ilişkin iddialar hakkında partinin kendi uzmanları inceleme yaptı. Bugün aynı nitelikteki kişiler neden Ataşehir ve Beşiktaş belediyelerine gidip inceleme yapmıyor? Battal, “İki  dairemi sattım” diyor. O daireler Kılıçdaroğlu’nun kızı ile özel kalem müdürüne satılan daireler mi?” diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153