banner171

Ruhani liderlik hayali kurmuş!

İddianameden: FETÖ’nün ‘Altın Nesil’ projesiyle yetiştirdiği gençler devlete sızarak darbe yapacak, Gülen, Müslüman âleminin ruhani lideri ilan edilecekti

Ruhani liderlik hayali kurmuş!
 ETÖ'ye yönelik hazırlanan "himmet" iddianamesinde, Fetullah Gülen'in nihai amacının dünya Müslümanlarını yönetecek ruhani liderlik olduğu vurgulandı. Örgüte bağlı okul, dershane, yurt ve evlerde yetiştirilen "Altın Nesil" olarak tanımlanan elemanların devlet kadrolarına sızdığı belirtildi. Bu kadrolarla, devlet içinde Paralel devlet oluşturulduğu ve 17 - 25 Aralık'la darbe yapılmak istendiği kaydedildi.
YAZILI VE GÖ RSEL YOLLA...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ'ye "finans sağlamak ve örgüt üyesi olmak" suçlarından hazırlanan iddianamede birbirinden çarpıcı tespitlere yer verildi. İddianamede "Örgütün Amacı" bölümünde Gülen'le ilgili kritik ayrıntılara yer verildi. FETÖ/ PDY'nin kurucusu ve lideri Fetullah Gülen'in Pensilvanya'dan yönettiği örgüte yazdığı kitaplar, çektiği videolar ve internet sitelerinden talimatlar verdiği belirtildi. 'ana yasal düzeni bo zma ' Gülen'in dünya Müslümanlarını yönetecek Ruhani liderliği elde etmek amacıyla devletin kurumlarına sızarak devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişini engelleme, görev başındaki hükümeti yıkma ve iş yapamaz hale getirmeye çalıştığı vurgulandı. 17 - 25 Aralık darbe girişimine atıfta bulunulan iddianamede, örgüte bağlı ışık evleri, okul, dershane ve yurtlarında, "Altın Nesil" oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi.

EKONOMİK GÜÇ
Böylece örgütün asıl hedefinin devlet kadrolarına yerleştirdikleri bu nesil vasıtasıyla devlet içinde devlet kurarak, ülkeyi kendi ideolojileri doğrultusunda yönetmek istediklerine dikkat çekildi. "Örgütün Stratejisi" ise şu şekilde açıklandı: Başlangıçta İslami hareketlerin stratejisi ve amaçları gibi görünse de son aşama da silahlı mücadele yerine devlet kadrolarını yetiştirdikleri ve yerleştirdikleri elemanlar vasıtası ile devleti ele geçiren paralel bir yapılanma oluşturarak, devletin anayasal düzenini değiştirme amacı taşıdığı görülüyor. Bu amaçları doğrultusunda kurdukları şirketler üzerinden ekonomik bir güç elde ederek devletin finansal yapısını etkileyecek boyutta manipüle edecek şekilde bir güç oluşturmaya çalıştıkları ortaya çıkıyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153