banner171

Rusya'ya gülüyorum

Cumhurbaşkanı'ndan, Türkiye'yi Suriye'ye harekât hazırlığı yapmakla suçlayan Rusya'ya tepki: Bu yaklaşımı gülerek karşılıyorum. Önce Suriye'de öldürdükleri insanların hesabını versinler

Rusya'ya gülüyorum
 Cumhurbaşkanı'ndan, Türkiye'yi Suriye'ye harekât hazırlığı yapmakla suçlayan Rusya'ya tepki: Bu yaklaşımı gülerek karşılıyorum. Önce Suriye'de öldürdükleri insanların hesabını versinler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat hazırlığı içerisinde bulunduğuna yönelik" iddialarına ilişkin, "Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı 400 bine ulaştı" dedi. Erdoğan, Ekvador dönüşü uğradığı Dakar Leopold Sedar Senghor Havalimanı'nda Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Avrupa Birliği'nin (AB) göç sorunuyla baş etmekte sorun yaşadığını ifade ederek, bu konuda Türkiye'nin üstleneceği rolleri sorması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 700 bin mültecinin geldiğini ve Türkiye'nin şu ana kadar devlet bütçesinden mülteciler için 9 milyar dolar harcadığını kaydetti. 

'TÜRKİYE GİBİ İKİNCİ BİR ÜLKE YOK' 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Konseyi'nden Türkiye'ye şu ana kadar sadece 455 milyon dolar destek verildiğini aktaran Erdoğan, "Rusya, Suriye rejimi yakıyor, yıkıyor, vuruyor. Biz ise hâlâ bu insanları yardım etmek için kabul ediyoruz. Şu anda kamplarımızdaki mülteci sayısı, 280 bin... 280 binin dışındakiler ise çeşitli şehirlerimizde iskân ediliyor. Dünyada bu şekilde başka bir ülke yok" diye konuştu. "Rusya'nın Türkiye'yi, Suriye'ye bir harekât hazırlığında bulunmakla suçladığının" anımsatılması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya'nın Suriye'de öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım. Rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı, 400 bine ulaştı. Şu anda Rusya, Suriye içinde bir işgal hareketi halindedir. Partus'ta deniz üssüyle, Lazkiye'de hava üssüyle, adeta Esad'a butik bir devlet kurma gayretindedir. Çünkü Esad şu anda Suriye'de aslında bitmiştir. DAEŞ terör örgütü, diğer örgütler, Suriye'yi paylaşmış durumda." 

'DESTEK VEREN SUÇA ORTAKTIR' 
Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye şu anda tehdit altındandır. Bizim Suriye'ye 911 kilometre sınırımız var. Rusya'nın sınırı mı var, İran'ın sınırı mı var? Onlar, orada ne yapıyor? Söyledikleri şey 'Bizi Esad çağırdı.' Her davete icabet edilmez. Çünkü orada devlet terörü estiren bir Esad vardır. Zalimdir. Katildir... Onlara destek veren de o suça ortaktır." 

'PUTİN TELEFONDAN KAÇIYOR'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın 29 Ocak'ta Türk hava sahasını ikinci kez ihlal etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi talep ettiğini, ancak Rus tarafının yine olumsuz tavır sergilediğini belirtti. Kalın, "Bu ister istemez 'Sayın Putin Cumhurbaşkanımızın telefonundan neden kaçıyor' sorusunu akla getirmektedir. Hem 'Aranmadık' diye tepki göstermek, hem de aranınca telefonlara çıkmamaz izahı zor bir durum" dedi. 

'TÜRKİYE İLE ÇOK İYİ BİR İŞBİRLİĞİMİZ VAR'
Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye ile çok iyi bir işbirliğimiz var" dedi. Devlet Başkanı Sall, "Hükümetlerimiz arasında kısa süre önce bir arsa anlaşması imzalandı. Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek. Türk iş adamları Senegal'de önemli yatırımlar üstlendi. SUMMA İnşaat'ın yaptığı Diamniadio Uluslararası Konferans Merkezi'nin devamında çok fonksiyonlu 15 bin kişilik stadyum, spor kompleksi ve 5 yıldızlı otel inşa edilecek" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 20:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153