banner171

Saffet Sancaklı isyan etti: Defolup gitsinler!

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM'de yaptığı konuşmada TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibine ağır eleştirilerde bulundu.

Saffet Sancaklı isyan etti: Defolup gitsinler!
 MHP'nin Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Türk futboluna dair açıklamalarda bulundu. Kulüplerin mali durumunu ve mevcut yönetimlerini eleştiren Sancaklı, Maliye Bakanlığı'na da çağrıda bulundu.
GALATASARAY ÖRNEĞİNİ VERDİ

"Kulüplerimizin zor durumda olmasını biz de istemiyoruz. Vergi borçlarını kolayca ödesinler istiyoruz. Ancak o kadar kötü yönetiliyor ki maalesef her seferinde bunlara bir kolaylık sağlamak zorunda kalıyoruz. Ne yapıyoruz? Af getiriyoruz. Ne yapıyoruz? Vergi borçlarını 72'ye bölüyoruz." diyen Sancaklı, Wesley Sneijder ile Galatasaray örneğini verdi. 



Hollandalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulübe maliyetini özetleyen Sancaklı, sözlerine şöyle devam etti;

"Bir oyuncuya 140 milyon lira verirseniz, bunun gibi birkaç hata daha yaparsanız bu borç 2.4 milyar da olur. Ondan sonra Maliye Bakanlığı kulüpler batmasın diye mecburen vergi kolaylığı sağlamaya çalışır. Bu mantıkla yönetilen kulüplerimiz şu anda Digitürk'ün 600 milyon Dolar yıllık ödediği bir para var kulüplerimize. Bu mantıkla dünyada en çok kazanan ligi İngiltere Premier Ligi'dir. Yıllık 2.5 milyon Dolar'dır. 

Onu bile getirip verseniz bu kulüpler bu yönetimlerle yine bir şey yapamayacaklar. Çünkü Sayın Maliye Bakanım, sürekli vergiden şikayet ediyorlar. Türkiye'de vergi yüzde 15, İtalya'da yüzde 47, Fransa'da ve Almanya'da yüzde 50'nin üzerinde. Peki Almanya, Fransa veya İtalya'da bu kadar borcu olan kulüp görebiliyor musunuz? Hayır. Çünkü sistemleri farklı, iyi yönetiliyorlar."

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153