banner171

Soylu'dan ilginç PKK ve Karadeniz iddiası!

Süleyman Soylu, Yeşil Yol projesine karşı yapılan protestoların 'PKK ve KCK’nın bölgeye sızma çalışması’ olduğunu iddia etti.

Soylu'dan ilginç PKK ve Karadeniz iddiası!
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Doğu Karadeniz’de sekiz ilin yaylalarını birbirine bağlamayı amaçlayan Yeşil Yol projesine karşı bölgeda düzenlenen protestoları ‘PKK ve KCK’nın bölgeye sızma çalışması’ olarak değerlendirdi.
Gezi sonrası solda ortak mücadelenin temelini oluşturmak için birçok akademisyen, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katılımıyla kurulan Birleşik Haziran Hareketi’ni (BHH) de hedef alan Soylu, Soylu, “PKK ve KCK, Birleşik Haziran Hareketi’ni taşeron kullanarak Karadeniz’e sızmaya çalışmaktadır. Bunu da Yeşil Yol üzerinden, HES üzerinden yapmaktadır” dedi.

"GÜNEYDOĞU'DAKİ NİFAKI KARADENİZ'E TAŞIMAK İSTİYORLAR" 

Anadolu Ajansı muhabiri Meltem Yılmaz'a konuşan Soylu, Karadeniz insanının çevre ve doğa hassasiyetinin yüksek olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Çevre ve doğa hassasiyeti en yüksek insanlar, doğanın ve çevrenin hiç bozulmamış halinde yaşayan bu bölgenin insanlarıdır. Anadolu kendi çevresine sahip çıkar. Bunun için Türkiye'deki huzur ve istikrarı ortadan kaldırmayı Güneydoğu'da başarabilmek için çaba ortaya koyanlar, oradaki nifakı, milletimize verdiği huzursuzluğu bir şekilde Karadeniz'e yaymaya çalışmaktadır. Bu, bizim açımızdan da ülkemiz açısından da son derece tehlikeli bir girişimdir. Cenazeleri fırsat bilip, buraya gelip, buradan siyasal rant devşirmeye çalışanlara, insanlarımız en vakar şekilde davranışlarını ortaya koymuşlardır"

"BİZ KENDİ MESELEMİZİ TARTIŞIRIZ"

Soylu; Kobane, Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında söylenen 'yalanların' Karadeniz'de söylenemeyeceğini belirtti. Soylu, "Siyaset yapacaklarsa ahlaklıca ve dürüst bir şekilde yapacaklar. Yalan üzerinden, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birliği üzerinden, onu nasıl yok ederiz üzerinden bir siyaset yapmayacaklar" dedi. Soylu, "Biz kendi meselemizi kendimiz tartışırız, bir eksiklik varsa kendimiz ortadan kaldırırız. Bunun için bizi PKK'nın ve KCK'nın tahrik etmesine, buradaki huzuru bozmasına gerek yoktur. Buradaki her mesele tartışılmaktadır, konuşulmaktadır ve açık toplumun her unsurları yerine getirilmektedir. Onun için Anadolu'nun her tarafına sirayet etmeye çalışanlara, birlik ve beraberlikle en güzel cevabı vermek lazım" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153