banner171

Suruç'ta asıl hedeflenen plan deşifre oldu

Başbakan Davutoğlu'nun Güvenlik Zirvesi, Bakanlar ve MYK üyeleriyle yaptığı toplantılarda Suruç'ta ilişkin istihbarat raporları incelendi.

Suruç'ta asıl hedeflenen plan deşifre oldu
  Hükümet kurma çalışmaları nedeniyle bir belirsizlik olduğu, bu tür eylemleri belirsizliklerin tetiklediği tespiti yapılan toplantılarda, "Belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Ya hızla yeni bir hükümet kurulmalı ya da erken seçim kararı alınmalı" kararı alındı.
En önemli tespit ise Suruç'taki saldırının esas hedefinin ne olduğu ile ilgiliydi. Hükümete göre kaos planı şöyle: "Gezi olayları ile 6-8 Ekim Kobani eylemleri birleştirilmek isteniyor. Gezi'nin dinamiği olan kesimler ile 6-8 Ekim olaylarının dinamiğinde yer alan toplumsal kesimler bir araya getirilerek birlikte yeni bir dinamik oluşturulmak ve sokaklar karıştırılmak isteniyor. Gezi dinamikleri ile Kobani hassasiyetini ortak paydada buluşturmak isteyen bu planı kuranların içeride de destekçileri var. Bunlar, hem doğu hem de batıda eylem kapasitesine sahip, siyasi tabanı bulunan bir kesim." Hükümet iki olayı birleştirecek provokasyonlara karşı son derece dikkatli olunması ve izin verilmemesi yönünde karar aldı. Yapılan değerlendirmelerde Suriye rejiminin DAEŞ'ı 'taşeron' olarak kullandığı da ifade edildi. (sabah)

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153