banner171

Tekin'in anketinin foyası ortaya çıktı!

“İnanamayacaksınız ama AKP ile aramızda bir puan fark var” diyen CHP'li Gürsel Tekin'in bahsettiği anketle ilgili gerçekler ortaya çıktı. .

Tekin'in anketinin foyası ortaya çıktı!

Önceki gün Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’e “İnanamayacaksınız ama AKP ile aramızda bir puan fark var” bilgisini veren, dün de Sözcü’ye “CHP yüzde 38, AK Parti yüze 37” sonucunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in kimin yaptığını açıklamadığı anketle ilgili çok tartışılacak bir detay ortaya çıktı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİ ANKETTE YOK

CHP’ye ve Gürsel Tekin’e çok yakın gazetecilerden Barış Yarkadaş, gercekgundem.com sitesinde, medyada geniş yankı bulan anket hakkında çarpıcı bir bilgi verdi. Gürsel Tekin’in 37 ilde 67 bin kişiyle görüşülerek yapıldığını söylediği, Siyasal Strateji Araştırma Merkezi SİSAM'ın yaptığı öğrenilen ankette Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki iller yok.

TEKİN ÖVÜR'Ü NASIL KANDIRDI

Gürsel Tekin'in medyada geniş yankı bulan "AKP ile fark 1" sözlerini ilk olarak Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında duyuran Mahmut Övür, Haber 7'ye yaptığı açıklamada Gürsel Tekin'in, araştırmanın Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılmadığı bilgisini kendisiyle paylaşmadığınısöyledi. Mahmut Övür, "Farkın 1'e indiği açıklamasını da çok sağlıklı bulmamıştım. Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılmamış olmaması da zaten sağlıklı bir sonuç olmadığını ortaya koyuyor." diye konuştu.

AK Parti, 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde bulunan 23 ilde ortalama yüzde 49,3 oranında oy alırken, CHP ise bu illerde ortalama yüzde 9,2 oy çıkarmıştı.

14 İLDE YÜZDE 10’U AŞAMIYOR

Erzincan, Erzurum, Tunceli, Malatya, Elazığ, Muş, Bingöl, Bitlis, Van, Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerinde sadece Tunceli’de AK Parti’nin önünde olan CHP 14 ilde ise yüzde 10 barajını aşamıyor.

23 İLDE AK PARTİ VE CHP

Erzurum: AK Parti yüzde 68, CHP yüzde 5
Erzincan: AK Parti yüzde 54, CHP yüzde 24
Tunceli: AK Parti yüzde 12, CHP yüzde 16
Malatya: AK Parti yüzde 67, CHP yüzde 19
Elazığ: AK Parti yüzde 57, CHP yüzde 7
Muş: AK Parti yüzde 39, CHP yüzde 3
Bingöl: AK Parti yüzde 71, CHP yüzde 4
Bitlis: AK Parti yüzde 59, CHP yüzde 9
Van: AK Parti yüzde 53, CHP 4
Hakkâri: AK Parti yüzde 33, CHP yüzde 4
Ağrı: AK Parti yüzde 63, CHP yüzde 3
Iğdır: AK Parti yüzde 29, CHP yüzde 8
Kars: AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 13
Ardahan: AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 32
Adıyaman: AK Parti yüzde 65, CHP yüzde 14
Gaziantep: AK Parti yüzde 59, CHP yüzde 18
Kilis: AK Parti yüzde 56, CHP yüzde 11
Şanlıurfa: AK Parti yüzde 60, CHP yüzde 5
Diyarbakır: AK Parti yüzde 41, CHP yüzde 2
Batman: AK Parti yüzde 46, CHP yüzde 4
Siirt: AK Parti yüzde 49, CHP yüzde 3
Şırnak: AK Parti yüzde 27, CHP yüzde 7
Mardin: AK Parti yüzde 44, CHP yüzde 7

23 ilin ortalaması: AK Parti yüzde 49,3 – CHP 9,2

SİSAM'IN POSTA PULU TEKNİĞİ

Öte yandan Yarkadaş Siyasal Strateji Araştırma Merkezi SİSAM'ın tekniği hakkında da bilgi verdi: "SİSAM’ı diğer “anket ve araştırma firmaları”ndan ayıran en önemli özellik ise şu: SİSAM, araştırmalarını “posta kodlu” denilen yöntemle yapıyor. Sorular, ankete ve araştırmaya katılması düşünülen deneklere “iadeli taahhütlü” mektupla yollanıyor. Bu mektupları cevaplayan denekler, yanıtları posta yoluyla geri yolluyor. Bu yöntem, ankete “gerçek kişiler”in katıldığını göstermek açısından önemli."

Haber7.com


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153