banner171

'Türkiye'nin fotoğrafı burada'

Başbakan, Gezi eylemleriyle Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek isteyenlere, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük mitinglerinden biriyle cevap verdi. Kazlıçeşme Meydanı'nda yaklaşık 2 milyon kişiye seslenen Erdoğan, 'Türkiye gerçeğini görmek isteyen varsa, fotoğraf burada. Hadi bakalım BBC, CNN, Reuters bunu da gizle' dedi.

'Türkiye'nin fotoğrafı burada'
AK Parti'nin Zeytinburnu-Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlediği 'Milli İradeye Saygı Mitingi' Türkiye'de eşi görülmemiş bir ilgiyle karşılandı. İlki önceki gün Ankara-Sincan'da yapılan mitingin ikincisine 2 milyona yakın vatandaş katıldı. Coşkulu görüntülere sahne olan mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, provoke edilen Gezi Parkı eylemlerini izleyicilerine yanlı bir biçimde sunan İngiliz BBC ve Reuters ile Amerikan CNN kurumlarına yüklendi.

YALAN HABER ÜRETTİLER

'Bu mahşerî kalabalığı, Türkiye gerçeğini görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Uluslararası medya, bunu da gizleyin olur mu? Hadi bakalım BBC, bunu da gizle. CNN bunu da gizle. Reuters bunu da gizle' diyen Erdoğan, sözkonusu kurumların günlerce izleyicileri kandırdığını, yalan haberler ürettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, 'Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız. Bu millet sizin yalanlarınıza kanacak bir millet değil. Bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil' diye konuştu.
ÖYLE BİR HAYKIRIN Kİ

'Hiç kimsenin tuzağı, çirkin senaryosu bize dokunamaz. Türkiye sosyal medya üzerinden operasyon yapılacak bir ülke değildir. Avrupa Parlamentosu Türkiye ile ilgili karar almış. Haddi bil yahu! Sen Türkiye ile ilgili karar alacak yetkide değilsin. Daha ilk günden 'Biz bu kararı tanımıyoruz' dedim' diyen Erdoğan, vatandaşlara 'Bir miyiz, beraber miyiz? Kardeş miyiz İstanbul' diye sesleni. Sergilenen coşku sonrasında Erdoğan, 'Yazılı ve görsel medya bu görüntüleri bile saptırmaya çalışacak. Cibilliyeti böyle bunların. Öyle bir haykırın ki Türkiye üzerine oyunlar kuranlar, ofisleri, ekranları, bilgisayarları başında tir tir titresinler. İşte bu uluslararası medya, bu Avrupa Parlamentosu Suriye'deki katliamları, Filistin'i, Gazze'yi görmez' şeklinde konuştu.

Miting alanı, 'Davamız göklerde dalgalanan bir sancak, biz Allah'ın huzurunda eğiliriz ancak', 'Dik dur eğilme' yazılı pankartlarla süslendi. Alanda, Türk bayrağının yanında Azerbaycan, Filistin ve Makedonya gibi ülkelerin bayrakları da yeraldı.

Türkiye'de bahar 2002'de gerçekleşti

'Türkiye tek Ortadoğu'yu bir sancak altında bir ve beraber kılan Selçuklu'nun torunlarıdır. Türkiye, Osmanlı torunlarının devletidir. Hiç kimsenin tuzağı bize işlemez. Çirkin senaryosu bize dokunamaz. Utanmadan 'Arap Baharı'nı gördük, şimdi de Türkiye Baharı'na hazır olun' diyorlar. Bre hey gafil, bre hey cahil Türkiye'de Türk Baharı 3 Kasım 2002'de oldu. Ama bunları görmezler. Kulakları var duymazlar.

Militanları otelinde saklayandan hesabını soracağız

'Bunlar bugüne kadar güdülen iktidarlara alışmışlardı. İstediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı. Hepsi turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Faiz lobisi çok iyi ortaya çıktı. Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini gayet iyi biliyoruz. Kendi otellerinde terörle işbirliği yapanları yatırıp kaldıranları çok iyi biliyoruz. Bunların hesabı sorulmayacak mı? Eğer bu hesabı sormazsak, işte o zaman bu millet bizden hesap sorar.'

Birlikte kurduk birlikte yaşatacağız

Türkiye'nin sadece Taksim, Gezi Parkı ya da Kuğulu Park'tan ibaret olmadığını vurgulayan Erdoğan, 'Türkiye Kasımpaşa'dır, Üsküdar'dar, Keçiören'dir, Mamak'tır, Kayseri'dir, Mersin'dir, Trabzon'dur' dedi. Belediye ekiplerinin Gezi temizliğine başladıklarını hatırlatan Erdoğan, 'Şu anda belediye, Gezi Parkı'nın içini temizledi. Çiçeklendirmesi yapılıyor, yeşillendirmesi yapılıyor. Gerçek çevreciler şu anda iş başında.' dedi. Gezi Parkı'nda ağaçların arkasına saklanıp kirli hesaplar yapanların kimler olduğunu bildiklerini ifade eden Erdoğan şunları söyledi:
SANDIK DIŞINDA YOL YOK

'Faiz lobisini de biliyoruz. Sandıktan başka bir yol arayanlara sandıktan başka bir geçit vermeyeceğiz. Bugün yine çağrı yaptılar, meydana gelin dediler. Mesaj verilecekmiş. Bunların derdi mesaj değil. Dert başka. Bir tanesi sözüm ona sanatçı. Ne diyor? 'Mesele Gezi Parkı değil, hâlâ anlamadın mı' diyor. Şu hale bak.Ey benim milletim, lütfen bu oyunlara gelmeyiniz. Terör örgütlerinin vandallıkla ahlaksızlıkla milletin huzurunu bozmalarına imkan vermeyeceğiz. Şimdi tencere tava çalanlara sesleniyorum; sizler de benim vatandaşlarımsınız. Bu tencere tavayı gece yarılarında çalacağınıza gelin meydanlarda çalın verin buradan mesajınızı. Sadece AK Partililer olarak değil bugün tüm Türkiye olarak demokrasiye vurgu yapıyoruz. Bu Cumhuriyeti hep birlikte kurduk birlikte yaşatacağız.

ABUDİK GUBİDİK NUMARALAR

'CHP'nin milletvekili çıkıyor 'Mesele Gezi Parkı değil, bu iktidarı devirmek' diyor. Tamam da eğer de bu iktidarı indirmek istiyorsan bunun yolu belli. Nedir? Seçimdir. 2015'te seçimler var. O seçimlerde indirebiliyorsan indirirsin. Niye böyle değil de, abudik gubidik numaralar yapıyorsun bize?'

Şefkat burada

Konuşmasında sanatçılara hatta öğrencilere baskı uygulayanları milletin bilmesini istediğini söyleyen Erdoğan, 'İmtihan olduğu gün, 'Bugün okula gelmeyin' diyorlar. Sabah 4'e, 5'e kadar tencere tava çalanlar, işte buyurun size alan. Burada, başı açığıyla, başı örtülüsüyle, 7'den 70'e bir dayanışma, birlik, beraberlik, kardeşlik, vatanseverlik var. Burada kavga, gürültü, yakma-yıkma yok, şefkat var. Ben size inanıyorum. Sizler de bize inanın, bu dönen dolaplara aldanmayın. Bunların hepsini aşarız' dedi.

Destek mitinglerine İstanbul'dan selam

Başbakan Erdoğan, konuşmasında 'Malezya Kuala Lumpur burada mı, Pakistan Lahor burada mı?' diye sorarak, şunları kaydetti: 'Makedonya Üsküp burada mı? Gostivar burada mı, Prizren, Priştine burada mı? Bosna Hersek, Saraybosna burada mı? Somali burada mı? Myanmar burada mı? Filistin, Gazze, Ramallah, Nablus, Kudüs burada mı? Bağdat, Basra, Musul, Kerkük, Erbil, Süleymaniye burada mı? Şam, Hama, Halep burada mı? Dünyanın her yerinde bizim için meydanlara çıkan, bize dualarını esirgemeyen kardeşlerimi İstanbul'dan selamlıyorum. Avrupa'nın onlarca kentinde, ABD'de, Ortadoğu'da, Asya'da bizi bağrına basan, bizim için sokağa çıkan, bizim için hayır dualarını gönderen tüm kardeşlerimizi İstanbul'dan yürekten selamlıyorum.Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa, fotoğraf burada.'
Hukukun dışına hiç çıkmadık

Gezi Parkı olayları sırasında hukuk ve demokrasiden asla taviz vermediklerini dile getiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

'Şu 18 gün hukukun demokrasinin dışına çıkılmasına asla müsaade etmedik. Dediler ki polis biber gazı kullanıyor. Ne olacak? Kullanmayacak mı? Polis biber gazını kullanır, yetkisi var. En ileri ülkelere bak. O en ileri ülkelerde hatta kurşun sıkarlar kurşun ölümüne. Önce uyarı atışı yaparlar arkasından daha serti. Fakat şu anda hastanelerde üç kişi var. Bunlardan bir tanesi benim komiserim. Akşam ona kurşunla atış yaptılar, midesinden yaraladılar. Bir diğeri de ayağından yaralandı. Bir sivil vatandaş da biber gazı sebebiyle gözünden yaralandı. Hastaneden çıkmadı, tablo bu. Diğerleri evlerine gitti.Şimdi böyle bir tablo içerisinde polisimiz yargımız demokrasimiz çok zorlu bir sınava tabii tutuldu. Demokrasiyi hukuku raydan çıkarmak isteyenlere rağmen, biz bu sınavı başarıyla aştık.'
Denizden karadan milli irade

Büyük oyunu bozmaya, haydi tarih yazmaya' sloganıyla hazırlanan 'Milli İradeye Saygı Mitingi' vatandaşların eşine az rastlanır ilgisine sahne oldu. 1 milyonu aşkın kişi, dün sabah saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı Zeytinburnu-Kazlıçeşme'ye akın etti. AK Parti'lilerin gerek araçlarıyla gerekse de kiraladıkları otobüslerle alana doğru gitmesi İstanbul'da birçok yolu kilitlerken, birçok vatandaş da kilometrelerce mesafeye aldırmadan yürümeyi tercih etti. Yol boyunca sık sık Başbakan Erdoğan lehine sloganlar atan vatandaşlar, Gezi Parkı eylemlerinin uluslararası operasyona dönüştürülme gayretlerine tepkisini ortaya koydu. Çok sayıda vatandaş da Kazlıçeşme sahiline denizden yanaştı. İstanbul Anadolu yakası ve çevre illerden çok sayıda vapur, mitingin yapılacağı alana onbinlerce vatandaşı ulaştırdı.

Tarihi mitinge Liverpool şarkısı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın organize ettiği ve 2 milyona yakın vatandaşın katılımıyla gerçekleşen Milli İradeye Saygı Mitingi, renkli görüntülere sahne oldu. 81 ilin isimlerinin yazılı olduğu kırmızı-beyaz balonların bulunduğu miting alanında, İngiliz Liverpool futbol takımı taraftarlarının simge şarkısı 'You will never walk alone' (Asla yalnız yürümeyeceksin) sözlerinin yazılı olduğu pankart dikkat çekti.

BBC ve CNN yuhalandı

Kazlıçeşme mitinginde taraftar grupları da yerini aldı. Alanda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarıyla Başbakan Erdoğan'a destek veren çok sayıda vatandaşın olduğu görüldü. Katılımcılar Türkiye'nin en büyük miting alanlarından biri olan Kazlıçeşme'de adeta adım atacak yer bırakmadı. Mitinge Afrika ülkelerinden bile gelenlerin olduğu gözlenirken, Gezi Parkı eylemleri süresince yanlı ve kışkırtıcı yayınlar yapan İngiliz BBC ve Amerikan CNN televizyonlarına tepki amacıyla vatandaşlar yabancı basın mensuplarını yuhaladı. Sık sık 'BBC dışarı' şeklinde slogan atan AK Parti'liler, 'Vur vur inlesin, çapulcular dinlesin' sözleriyle meydanı inletti.AA

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153