banner171

Türkiye'nin tavrı ABD'de yankı buldu

Davutoğlu'nun Suriye yönetimine yaptığı uyarı ABD'den de yankı buldu

Türkiye'nin tavrı ABD'de yankı buldu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye ile ilgili "sabrımız tükeniyor" açıklamaları ABD'de yankı buldu! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Türkiye'den Suriye konusunda gelen son açıklamalarla ilgili olarak, "Türk sabrının giderek tükeniyor olması bizim için sürpriz değil" dedi.

Nuland'a, günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Suriye'ye yönelik ültimatom niteliğinde açıklama yaptığı ve buna yönelik görüşünün ne olduğu" soruldu.

TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMASINDAN HABERDAR OLMUŞLAR

Davutoğlu'nun açıklamasını tam olarak görmediğini ama Türkiye'nin bugün "sert bir açıklama" yapacağından haberdar olduklarını belirten Nuland, şunları kaydetti:

"Bir hafta önce Türkiye'nin bakışı, bakan Davutoğlu'nu Suriye'ye gönderme ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Essad'a sert talep listesi verme yönündeydi. Umut, Essad'ın yıllardır Suriye ile güçlü siyasi ve ticari ilişkileri olan, önemli etkisi bulunan komşusunu dinleyebileceği yönündeydi. Ama bu ziyaretten sonra hepimizin gördüğü, kan dökmenin artması oldu. Türk sabrının giderek tükeniyor olması bizim için sürpriz değil. Bu, bizim şu anda durduğumuz pozisyonla tamamen tutarlı."

Nuland, "Türk askerinin sivilleri korumak için Suriye'ye yönelik askeri müdahale yapması halinde, bunu destekleyip desteklemediklerine" yönelik soru üzerine, bu tür bir konuda kararı Türkiye'nin kendisinin vereceğini, ancak kendi bilgisi dahilinde böyle bir tartışma konusunun da bulunmadığını ve hipotetik konulara girmek istemediğini söyledi.

"TÜRKİYE İLE AMAÇLARIMIZ AYNI"

Nuland, Clinton ile Davutoğlu'nun telefon görüşmesinin sorulması üzerine de konuşmanın ana konusunun Türk hükümetinin açıklamasından önce Suriye hakkındaki notların karşılaştırılmasının oluşturduğunu kaydetti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153