banner171

Yiğit Bulut: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin başına dönmesi halkla devletin kaynaşmasının son noktası oldu

Derin Analiz programında konuşan Yiğit Bulut: 200 yıl önce milletten çalınan bu devlet, yeni sistemle birlikte tekrar halka iade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin başına dönmesi halkla devletin kaynaşmasının son noktası oldu. Artık kendi içimizdeki kavgalarımızı bırakıp Türkiye'nin büyümesinde bir olma zamanı geldi.

Yiğit Bulut: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin başına dönmesi halkla devletin kaynaşmasının son noktası oldu
 Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Star Gazetesi Yazarlarından Yiğit Bulut, TRT Haber kanalında Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında gündeme dair önemli yorumlar yaptı.
Bu ülkede seçilen bir Cumhurbaşkanının kendi partisinin başına dönebilmesinin vesayetin yıkılması anlamına geldiğini belirten Yiğit Bulut: "200 yıl önce bu milletten çalınan devlet, tekrar milletin oldu" dedi. 

Yiğit Bulut'un yaptığı değerlendirmelerin satırbaşları şöyle...

200 yıllık bir esaretin ardından devlet tekrar milletin oldu. Cumhuriyetin kurulması antiemperyalist bir mücadeleydi fakat ilk 10 yıldan sonra Türkiye de hapsedildi.

1800'lerin başından beridir devam eden bu esaret ise devletin millete iade edilmesiyle sonuçlandı.

Bu coğrafyanın özünden gelen, kendi sentezimiz olan bir modelle gerçek demokrasiye doğru adım atıldı.

Nisan'daki halk oylamasına halkın "Evet" demesiyle birlikte 200 yıldır birilerinin İngiliz, Alman kaşığıyla yemeye alıştığı sistemi artık onlara "dur" diyecek şekilde durdurduk.

BU COĞRAFYAYA KENDİ ÖZÜMÜZDEN BİR SİSTEM GETİRDİK

Tarihe bakarsanız ister tanzimat deyin, ister ıslahat deyin hep batının isteğiyle aklıyla bu coğrafyaya bir şeyler getirilmeye çalışıldı. Bu sefer ise Cumhuriyet'in ilk 10 yılından aldığımız ruhla kendi özümüzden bir sistemi getirdik.

Bu ülkede insanlar bunu gördü: Devletle millet barışabiliyormuş.

İnsanlara bunu gördü: 200 yıl önce bu devleti bu milletten çaldılar, şimdi ise iade edildi.

Osmanlı'nın son yüz yılında ve Cumhuriyetin ilk on yılından sonraki süreçte bu coğrafyada insanlara hep zulmettiler. Deveülasyonları darbeler takip etti.

Yabancıların aklıyla düşünenler, onlara özenenler, onların kurduğu düzene parlamanter düzen dedi. Parlamenter düzen tam anlamıyla kurulabilseydi geçmişte yaşananların çoğu yaşanmazdı.

Ülkede koalisyon hükümetleri üreten bir sistemsel sorun vardı. Millet bu sorunu düzeltti ve ülkenin yönetilebilmesini sağlayan bir sistemsel düzen kuruldu.

BİRİLERİ KARAMSARLIK POMPALARKEN YABANCILAR NE VAR NE YOK SATIN ALMAYA ÇALIŞIYOR

Yabancılar son dönemde Türkiye'den 2.5 milyar dolar değerinde hisse senedi topladı.

Birileri karamsarlık pompalarken, dövizi yükseltip hisse senetlerinin değerini düşürürken yabancılar da durmadan Türkiye'de ne varsa onları satın almaya çalışıyor.

BU YOLU EL ELE YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ

Türkiye için yeni bir dönem başladı. İhanetin bedeli ayrı, ihanet edenler cezasını çekecek fakat bunun dışında geçmişte yaşadığımız ne varsa bir kenara bırakalım. Yüce Allah Türkiye'ye inanılmaz bir yol açtı.

Cumhuriyet'in ve Osmanlı'nın başına örülen ne kadar çorap varsa hepsini yırttık attık.

Biz bu yolu yürürken el ele vermek zorundayız. 200 yıldır bu coğrafyada kardeş kavgası, iç karışıklıklar çıkartıyorlar. Büyümemizin önünü kesiyorlar. Toplumun sosyolojik olarak gelişmesini engelliyorlar.

TÜRKİYE 2.9 TRİLYON DOLAR BÜYÜKLÜĞE ULAŞABİLİR

Bunu ben değil, Avrupalı kuruluşlar söylüyor. Türkiye 2.9 trilyon dolar büyüklüğe ulaşabilir ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olabilir.

13 yıl içinde 238 milyar dolardan 838 milyar dolara nasıl gelmişse ekonomi, buradan da 2.9 trilyon dolara çıkabilir.

HEP KENDİ İÇİMİZDE TARTIŞTIK VE ARKASI HEP HÜSRAN, FAKİR FUKARALIK OLDU, ŞİMDİ BİR OLMA ZAMANI

Şimdiye dek hep kendi içimizde tartıştık, hep kavga ettik ve sonu hep hüsran oldu. Fakirlik fukaralık, "sen şusun ben buyum" oldu. Projede, atılımda, katılımda Türkiye'nin büyümesinde bir olma zamanı artık.

1960 DARBESİNİN AMACI CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI VESAYET SİSTEMİNİN TEPESİNE SEMBOLİK OLARAK YERLEŞTİRMEKTİ

1960'da yapılan darbenin amacı sembolik olarak Cumhurbaşkanlığı makamını vesayet sisteminin tepesine yerleştirmekti. Cumhurbaşkanı milletten koparılarak devletle milletin arası açıldı.

Fakat bu ülkede artık halkın seçtiği Cumhurbaşkanı var. Bu, halkın devleti tekrar geri alması demektir.

CUHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PARTİSİNİN BAŞINA DÖNMESİ HALKLA DEVLETİN KAYNAŞMASININ SON NOKTASI OLDU

15 Temmuz'da yaşanan hain işgal girişimi esnasında bu ülkenin insanları bir kez daha gördü ki düşman çok büyük ve içimizde. İnsanlar bunu düşündü: Düşünmeliyiz ve düşmanı yeniden tanımlamalıyız.

Devletin içinden FETÖ vb. terör örgütleri temizlendi, temizlenmeye de devam ediyor. Devletle millet yeniden bir araya geldi, kaynaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin başına gelmesi ise bu kaynaşmanın son noktası oldu.

STATÜKO BİTTİ, HERKESİN HER ANLAMDA ÖNÜ AÇILDI

Yeni sistemle birlikte statüko bitti, herkesin her anlamda önü açıldı. 1800'lerin başından beridir gayrımillileştirilen kurumlar millileşmeye başladı.

Başta TSK olmak üzere bütük kurumlar bunu görüyor ki Türkiye 200 yıllık bir süreci tamamladı, o süreci durdurdu ve kendi sentezinden yeni bir Türkiye'nin yolunu açtı.

"TÜRKİYE'NİN ÇEVRESİNDEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BESLEYELİM, TERÖRÜ ORADA İZOLE EDELİM" ANLAYIŞI MÜMKÜN DEĞİL

Cumhurbaşkanımız defalarca Avrupa'yı uyardı, "Senin teröristin iyi, benim teröristim kötü" demeyin, teröristin iyisi olmaz, teröre sahip çıkmayın dedi.

Bizim terörden ne çektiğimizi AB'nin, Almanya'nın, İngiltere'nin anlaması gerekiyor. Dibimizdeki terör örgütlerine silah yardımı yaparken bizim neler çektiğimizi anlamaları gerekiyor. PKK'ya silah veriyorsunuz dediğimizde AB cevap dahi vermiyor. "Türkiye'nin çevresindeki terör örgütlerini besleyelim, orada izole edelim" anlayışı mümkün değil, bunun Avrupa'ya sızmaması mümkün değil.

TERÖR NEREDE OLURSA OLSUN AYNI TEPKİYİ VERMEK GEREKİYOR

"Terör Türkiye'de, bu coğrafyada kabul edilebilir fakat Avrupa'da kabul edilebilir mantığından" vazgeçmeleri gerekiyor. İnsana karşı şiddet hiçbir ülkede kabul edilemez. Patlayan her bomba tüm dünyanın canını yakıyor. Nerede olursa olsun bu saldırılara karşı aynı tepkiyi vermemiz gerekiyor.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR" BİR MOTTODUR, 10 TANE ANSİKLOPEDİYLE BUNU AÇIKLAYAMAZSINIZ

Cumhurbaşkanımızın dediği "Dünya beşten büyüktür" bir mottodur. 10 tane ansiklopediyle bunu açıklayamazsınız. Bu mazlumların hakları var demektir. Bu geri kalmış ülkelere yaptığınız zulüm büyüktür demektir. Bu milyarlarca Müslüman varken onların neden BM'de temsilcisi yok demektir.

Bu insanlık kendini yeniden tanımlamalı demektir. Nasırlaşmış NATO mantığıyla, vicdansızlaşmış Dünya Bankası mantığıyla insanlık kriterleri tanımlanamaz. "Aman mülteciler gelmesin" endişesiyle Akdeniz'de botları batıran, 5 yaşındaki çocuklara kıyanlar insanlığı tanımlayamaz.

TÜRKİYE ÜZERİNDE TERZİLİK YAPMA DÖNEMİ KAPANDI

Türkiye üzerinde kimsenin terzilik yapma hakkı da kapasitesi de yok artık. Bu millet kendi seçimi ve kendi iradesiyle sistemi şekillendirdi ve hayata geçirdi. Eskiden içerideki terziler, dışarıdaki terziler, uzantıları, terör örgütleri derken Türkiye'yi oradan oraya sallıyorlardı. Millet bunlara "artık yeter" dedi.

BU HALK MENDERES'İN CANIYLA ÖDEDİĞİ CÜMLENİN İÇİNİ DOLDURDU

Merhum Menderes'in "Yeter söz milletin" cümlesi hayat buldu, içi bu millet tarafından dolduruldu.

"Yeter söz milletin" cümlesinden dolayı Menderes'i astılar, o cümlenin bedelini Menderes'e canıyla ödettiler. Bu millet de dedi ki "Ben o cümleyi alırım, içini doldururum ve bunu Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle taçlandırırım, 200 yıllık kalıntıyı da ortadan kaldırırım.

Cumhuriyetin kurucu ruhu yeniden hayat buldu. Menderes'in cümlesi yeniden ruh buldu.

YENİ TÜRKİYE'NİN STRATEJİ BELGESİNİ HEP BİRLİKTE YAZACAĞIZ

Yeni bir Türkiye için strateji belgesini hep birlikte yazacağız. Neyi istiyorsanız yazın gönderin. Bu toplumsal konsensüsle yeni bir Türkiye yüzyılı için strateji belgesi yazacağız. Bu belgeyi de seçilmişler elitler değil, bu ülkenin tüm insanları yazacak.

Kırgınlıkları, karşıtlıkları bir kenara bırakacak, yeni bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153