banner171

Arda Turan: Galatasaray Türkiye'nin Barcelona'sı Gibi

Arda Turan, "G.Saray, Türkiye'deki Barcelona gibi. A. Madrid ise Beşiktaş diyebiliriz. G.Saray'ın Beşiktaş'tan daha çok parası var. Tıpkı Barcelona-Atletico gibi" dedi.

Arda Turan: Galatasaray Türkiye'nin Barcelona'sı Gibi
 Sezon başında Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, Fransızların ünlü spor yayın organı Sofoot'un konuğu oldu.
Milli oyuncunun Barcelona ve Atletico Madrid'i Türkiye'den kulüplere benzettiği "Galatasaray, Türkiye'de Barcelona gibi. Atletico ise Beşiktaş diyebiliriz. Galatasaray'ın ekonomik olarak Beşiktaş'tan daha çok parası var. Tıpkı Barcelona-Atletico gibi" cümleleri ile başlayan yazıda Arda'nın Fatih Terim'le olan ilişkisine de dikket çekildi.


"FATİH TERİM BİZE KORKMAMAYI ÖĞRETTİ"

Arda Turan, Bayrampaşa'dan başlayan kariyerinde Fatih Terim'in önemini vurguladı ve "13 yaşındayken Fatih Terim bana ilk sözleşmemi teklif etmişti. Kendimi değerli birisi olarak hissettirdi. Fatih Terim'den önce Türk futbolu iyiydi ama harika değildi. O bize hiçbir rakipten korkmamayı öğretti" ifadelerini kullandı.

"ARDA SANA İHTİYACIMIZ VAR"

Milli oyuncu Galatasaray'da oynadığı dönemde taraftarın kendisine olan güvenini de, "Galatasaray'da bir maçı kaybettiğimiz sırada taraftarlar bana, 'Arda bu problemi çözmemiz için sana ihtiyacımız var' derdi. Taraftarın desteği müthiştir. Türkiye'de insanlar futbolda İspanya'dan daha çılgın" sözleri ile anlattı.

NİHAT KAHVECİ: ARDA'YA 'HİÇ DÜŞÜNME İSPANYA'YA GİT' DEDİM

Haberde ayrıca Arda Turan için Nihat Kahveci ve Emre Belözoğlu'nun da görüşleri alındı. Arda gibi İspanya'da top koşturan ve Real Sociedad ile Villareal formaları altında unutulmaz isimler arasına giren Nihat, Arda için şunları söyledi:

"Kariyerimin sonundaydım ve Beşiktaş'a dönmüştüm. Arda beni aradı, 'Abi, İspanya'dan teklif aldım' dedi. Ona hemen, 'Ne kadar para öderlerse ödesinler hemen git. Atletico, İspanya'nın en büyük kulüplerindendir. Hiç düşünme bile...' dedim."

EMRE BELÖZOĞLU: ARDA İLHAM VERİYOR

Arda Turan ile birlikte 6 ay Atletico Madrid forması giyen Emre ise Arda'nın Türk futbolu için ilham verici bir isim olduğunu söylerken, "Arda kendi yaş grubunda en üst seviyeleri hedefleyen tek isimdi. Bu yüzden Avrupa'ya gitti. Diğer Türk futbolcular burada kalmayı tercih etti. Çünkü maaşları yüksek, iyi hayatlar yaşıyorlar. Kimse maceraya atılmak istemedi" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153