banner171

Avusturya: 0 - 0 :Türkiye

EURO 2012 Elemeleri A Grubu'nda mücadele eden Türkiye, deplasmanda Avusturya'ya konuk oldu. Ernst-Happel Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmada Türkiye 90. dakikada Arda'nın kullandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Öte yandan karşılaşmanın 68 ve uzatma dakikalarında iki kafa şutumuz direkten döndü.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız 14 puana yükselerek A Grubu'nda ikinci sıradaki yerini korudu. Avusturya ise puanını 8'e çıkarttı.

KADRODA DEĞİŞİKLİK

2012 Avrupa
Şampiyonası  Elemeleri (A) Grubu'nda Avusturya ile Türkiye arasında yapılan maçta teknik direktör Guus Hiddink, sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle kadroda bazı değişikliklere gitti.

Millilerin dün akşam yaptığı son antrenmanda ayağı burkulan Serdar Kesimal, bu sabah yapılan kontrolleri sonrasında kadrodan çıkarılırken, Emre Belözoğlu'nun sakatlığı, Selçuk İnan'ın da kart cezası sonrasında kadroya dahil edilen Yekta Kurtuluş, kendisine ilk 11'de şans buldu.

SERVET, FORMASINA KAVUŞTU


Milli takımda Kazakistan maçında kadroda yer almayan Servet Çetin, Avusturya karşısında formasına yeniden kavuştu.
Geçirdiği sakatlık sonrasında teknik direktör Hiddink tarafından hazır olmadığı için Kazakistan maç kadrosuna alınmayan Servet Çetin, Avusturya maçında kendisine kadroda yer buldu ve sahaya ilk 11'de çıktı.

TRİBÜNLER DOLDU

Avusturya ile deplasmanda yapılan maça, gurbetçi vatandaşların ilgisi bir hayli fazla oldu.

Hem Avusturya'da hem de çevre ülkelerde yaşayan Türkler, kendilerine ayrılan tribünleri tamamen doldururken, gurbetçilerin Avusturya vatandaşları için ayrılan tribünlerden de kendilerine bilet aldıkları gözlendi.

DURGUN İLK YARI

Karşılaşmaya Volkan, Sabri, Servet (K), Egemen, Hakan Balta, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Yekta, Arda, Burak ve Umut 11'i ile başlayan Millilerimiz oyunun ilk dakikalarında kontrollü ve rakip yarı sahaya daha az geçerek mücadelesini sürdürdü. Orta alanda Selçuk ve Emre'nin yokluğunda görev yapan Yekta, Mehmet Topal ve Selçuk Şahin üçlüsü bu bölgede az hata yaparak oynadı. Zaman zaman özellikle Mehmet Topal'ın paslarıyla hücumcuları besleyen Milli Takımımız'da maçın ilk tehlikeli atağını Umut ile yakaldık.

10. dakikada Yekta'nın pasında soldan içeriye giren Arda doğrudan kaleyi denedi. Kaleciden dönen topu Umut tamamlamak istedi. Ancak top direğin dibinden dışarı çıktı.

AVUSTURYA YÜKLENİYOR


Maça tutuk başlayan Millilerimiz Avusturya'nın özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla yüz yüze kaldı.

Bu bölgede Alaba ve Arnautovic'i durduramayan savunmacılarımız çok ciddi ataklarla karşı karşıya kalmasa da ciddi tehlike yarattı.

İlk yarını son dakikalarında Mehmet Topal'ın pasında Burak Yılmaz kale önünde topu kontrol edemeyince ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

DİRENİYORUZ...


İkinci yarıda değişiklik olmadan başlayan Millilerimiz Avusturya'nın topa daha fazla sahip olamasına  izin vererek mücadele etti. Atak organizasyonlarını istediği şekilde yapamayan Avusturya Servet-Egemen ikilisinin arasında kaybolan ara paslarıyla gol aradı.

BİR ŞANSSIZ AN! DİREKTEN DÖNDÜ...

Mücadelenin 68. dakikasında Millilerimiz en önemli gol pozisyonunu yakaladı. Sabri'nin sağdan ortasında ceza sahasında iyi hareketlenen Burak topa iyi yükselerek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalecinin bakışları arasında üst direğe çarparak dışarı çıktı.

NEFESLER TUTULDU! PENALTI...

Burak Yılmaz'ın düşürülmesini ile 90. dakikada penaltı kazanan Millilerimiz'de topun başına geçen isim Arda Turan'dı. Kazakistan maçında son dakika golüyle takıma galibiyet armağan eden Arda Turan, penaltı vuruşunu kaleciye nişanladı ve karşılaşma 0-0'lık eşitlik ile sona erdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:


93' Hakem Alberto Mallenco karşılaşmanın son düdüğünü çaldı.

93' Avusturya'da da Arnautovic çıktı. Maierhoter girdi.

93' Milli Takımımızda Burak oyundan çıktı. Gökhan Töre girdi.

92' Sabri'nin sol kanattan kullandığı köşe atışından gelen topa Arda arka direkte kafayı vurdu ama top direğe çarparak auta gitti.

91' Arda vurdu. Ama top kaleciye çarparak üstten auta gitti.

89' Penaltı. Selçuk'un defansın arkasına doğru attığı top sonrasında Burak kaleci Grünwald'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem hemen penaltı noktasını gösterdi ve Grünwald'a sarı kart gösterdi.

87' Sabri ceza alanı dışında önüne düşen topu aşırtma bir vuruşla kaleye göndermek istedi ama farklı şekilde aut.

86' Mehmet Topal ceza alanı içinde sol çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Grünwald köşeye giden topa uzanarak iki hamlede kontrol etti.

85' Defansımızın arkasına atılan topa bir anda Harnik hareketlendi. Volkan iyi bir zamanla çıkarak topu uzaklaştırdı.

84' Pogatetz'in yarı alanımıza uzun gönderdiği topu Servet ceza alanı önünde kafayla uzaklaştırdı.

81' Harnik ile hızlı çıkmak istedikleri pozisyonu Egemen'in yerinde müdahalesi ile kestik.

80' Yekta, Sabri'nin pası ile sağ kanatta buluştuğu topla ceza alanı içine girmek istedi ama olmadı.

77' Burak, Schiemer ile birlikte çıktığı kafa topunda rakibine faul yaptığı sarı kart gördü.

77' Hakan Balta sol kanattan ceza alanı içine yerden kesti. Schiemer uzaklaştırdı.

76' Yekta orta alanda Baumgartlinger'in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu verdi.

72' Fuchs ile sol kanadımızdan uzun kulladıkları taç atığı sonrasında ceza alanımızın içinde bir karambol yaşandı. Hakan Balta'nın çeldiği topu Selçuk uzaklaştırdı.

71' Selçuk ceza alanı dışından harika vurdu. Top az farkla yandan auta gitti.

70' Sabri yine sağ kanattan içeriye kesti. Schiemer'in kafayla uzaklaştırmak istediği topu bu sefer Arda kafayla ceza alanı içindeki Umut'a doğru bırakmak istedi ama Pogatetz uzaklaştırdı.

69' Arnautovic sağ kanattan ceza alanımıza girdikten sonra yerden sert vurdu. Volkan ayakları ile topu keserek gole izin vermedi.

68' Sabri'nin sağ kanattan yaptığı iyi ortaya Burak güzel bir kafa vurdu ama top üst direkten döndü...

67' Avusturya Milli Takımı'nda oyuncu değişikliği. Hoffer girdi. Royer çıktı.

65' Arda rakip yarı alanın ortasında iki rakibinin arasında yerde kaldıktan sonra faul bekledi ama hakem oyunu devam ettirdi.

64' Arnautovic ceza alanı dışından sert vurdu. Top farklı şekilde yandan auta gitti.

62' Arda, ceza alanı içine hareketlenen Mehmet Topal'a doğru doldurdu. Mehmet'i geçen topu kaleci Grünwald rahat bir şekilde kontrol etti.

60' Alaba'nın sağ kanattan ceza alanımızın içine yaptığı ortayı Egemen altıpas önünde kafayla uzaklaştırdı.

59' Royer uzun topla Harnik'i defansımızın arkasına doğru kaçırmak istedi. Egemen kademeye iyi girerek topu uzaklaştırdı.

57' Burak ceza alanı önünde buluştuğu topu soldaki Arda'ya kazandırdı. Arda sol kanattan ön direğe hareketlenen Burak'a doğru göndermek istedi ama araya giren Schiemer tehlikeyi uzaklaştırdı.

56' Arnautovic'in şutunu Volkan iki hamlede kontrol etti.

55' Arda sağ kanatta şık bir çalımla rakibinden sıyrıldıktan sonra yerden Umut'a bıraktı. Umut'un şutu üstten auta gitti.

54' Sabri'nin sert bir şekilde ceza alanı içine doğru kullandığı serbest vuruşu kaleci Grünwald çift yumrukla uzaklaştırdı.

54' Arda, Umut'la verkaç yaparak gitmek istedi ama Ekrem topu elle kesti. Hakem rakip yarı alanın ortasında yaşanan bu pozisyon sonrasında serbest vuruşu verdi.

53' Selçuk uzun topla Umut'a kaçırmak istedi ama olmadı.

52' Defansımızın arkasına hareketlenen Arnautovic'e doğru atılan topu Egemen kafayla kesti.

51' Hızlı gelişen Avusturya atağı sonrasında Yekta orta alanda Baumgartlinger'e yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.

50' Volkan'ın uzun gönderdiği topu Burak'tan önce Schiemer kafayla uzaklaştırdı.

49' Alaba ile sağ kanattan geliştirmek istedikleri atağı umut ile kestik.

47' Fuchs ile sağ kanattan arka direğe doğru kullandıkları köşe atışına gerilerden gelen Schiemer kafayı vurdu. Top farklı şekilde üstten auta gitti.

47' Fuchs'un sağ kanattan yaptığı ortayı Servet ön direkte kornere gönderdi.

46'  İkinci yarı Millilerimizin vuruşu ile başladı.

D.A. İkinci yarıda gollerimizle buluşmak üzere...

D.A. İlk yarı başladığı gibi 0-0 berabare sona erdi.

45' Hakem Alberto Undiano Mallenco ilk yarının son düdüğünü çaldı.

45' Mehmet Topal, defansın arkasına sarkan Burak'ı iyi gördü. Son anda araya giren Schiemer, Burak'ın topla buluşmasına izin vermedi.

45' Pogatetz'in defansımızın arkasına doğru uzun gönderdiği topu Hakan göğsüyle kalecimiz Volkan'a kazandırdı.

44' Fuchs ile sağ kanattan kullandıkları köşe atışından gelen topa altıpas önünde Scharner kafayı vurdu. Top üstten auta gitti.

41' Arda sol kanattan ceza alanı içine hareketlenen Burak'a doğru uzun oynadı. Araya giren Pogatetz kafayla topu uzaklaştırdı.

40' Defansımızın arkasına atılan topa hareketlenen Harnik için ofsayt bayrağı kalktı.

39' Sağ kanattan kullandığımız uzun taç atışından gelen topa Burak ön direkte kafayı vurdu ama top yandan auta gitti.

37' Burak, ceza alanının dışında Arda'nın pası ile buluştuğu topu kaleye göndermek istedi ama araya giren Fuchs topun kaleye gitmesine izin vermedi.

36' Fuchs'un pası sonrasında sağ kanatta topla buluşan Harnik ceza alanı önüne yerden kesti. Scharner'in şutunda araya giren defansımız topun kaleye gitmesine izin vermedi.

35' Sağ kanattan Alaba'nın ceza alanımızın içine yaptığı ortayı Hakan kafayla uzaklaştırdı.

34' Arda sol kanatta ceza alını içine yerden kesti. Altıpas önünde Yekta ayının dışıyla topu kaleye göndermek istedi ama araya giren defans topun kaleye gitmesine izin vermedi.

32' Yekta, defansın arkasına hareketlenen Burak'a doğru doldurdu. Burak kafayla ceza alanı içine bindiren Umut'a doğru topu aktardı ama araya giren Pogatetz topun Umut'la buluşmasına izin vermedi.

30' Arda ile sağ kanattan geliştirmek istediğimiz atağı Fuchs ile kestiler.

28' Fuchs'un sağ kanattan ceza alanı içine kestiği topta Hakan top ile Royer arasına girerek faul kazandırdı.

27' Alaba topla birlikte sağ kanadımızdan tehlikeli bir şekilde ceza alanımıza girdikten sonra arka direğe yerden kesti. Kimsenin yetişemediği top yandan auta gitti.

25' Sabri'nin sağ kanattan yaptığı güzel ortaya Burak ceza alanı içerisine girer girmez kafayı vurdu. Top az farkla yanda auta gitti.

23' Sabri'nin ortaladığı top ceza alanı içinde sektikten sonra arka taraftaki Arda'nın önüne geldi. Arda tekrardan ceza alanı içine kesti ama Fuchs ile uzaklaştırdılar.

22' Sağ kanatta Fuchs'un Burak'a yaptığı faul sonrası serbest vuruş kazandık... Sabri topun arkasında.

20' Alaba sağ kanattan kaçan Arnautovic'in önüne doğru tehlikeli bıraktı. Yan hakem Arnautovic için ofsayt bayrağını kaldırdı...

19' Arda'nın önemli birşeyi yok tekrardan oyuna döndü.

18' Arda rakip yarı alanın orta kısmının sağ tarafında Baumgartlinger ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem oyunu durdurarak Arda'nın tedavisinin kenarda
yapılmasın istedi.

17' Sol kanadımızdan kullanılan köşe atışından gelen topa Schiemer kafayı vurdu. Takım arkadaşına çarpan top auta gitti.

16' Fuchs tehlikeli bir şekilde sağ kanattan ceza alanımıza girdikten sonra Arnautovic'in önüne bıraktı. Arnautovic'in sert şutu defansımıza çarşarak kornere gitti.

15' Mehmet Topal, Burak'ı kaçırmak istedi ama araya giren Pogatetz topun geçmesine izin vermedi.

14' Defansımızın arkasına doğru atılan uzun topa Royer hareketlendi. Kademeye giren Hakan Balta topu taça gönderdi.

12' Defansımızın arkasına hareketlenen Ekrem'i kaçırmak istediler. Hakan Balta topun geçmesine izin vermedi.

10' Arda, Sabri'nin pası ile buluştuktan sonra sağ kanatta aut çizgisine kadar topu taşıdıktan sonra ceza alanı içine girdi. Sert bir şekilde ön direğe doğru gönderdiği topu kaleci tokatladı. Dönen topa Burak vurmak istedi ama olmadı.

9' Scharner ceza alanı dışından sert vurdu. Yerden giden top farklı şekilde yandan auta gitti.

7' Sabri'nin hatalı pası sonrasında yarı alanımızın sağ tarafında topla buluşan Arnautovic uzaklardan sert vurdu. Volkan köşe giden topu uzanarak kontrol etti.

6' Rakip yarı alının ortasından kazandığımız serbest atışı Arda ceza alanı içine doğru doldurdu. Top kaleci Grünwald'ın kucağına gitti.

5' Burak ara pası ile Umut'u defansın arkasına kaçırmak istedi ama top Avusturya defansını geçmedi.

5' Alaba'nın ceza alanımızın içine orta şeklinde kullandığı serbest vuruşu defansımız uzaklaştırdı.

4' Alaba'nın ceza alanımızın içine orta şeklinde kullandığı serbest vuruşu defansımız uzaklaştırdı.

4' Sol kanatta Arda ile Royer arasında yaşanan mücadele sonrasında hakem Avusturya lehine faul atışı verdi.

4' Alama sağ kanattan ceza alanımıza girdikten sonra şutunu çekti. Top defansımızdan döndü.

3' Egemen uzun topla soldan bindiren Hakan'a doğru uzun oynadı ama top taça çıktı.

2' Alaba topla birlikte ceza alanımıza hareketlenmek istedi. Volkan iyi bir zamanlama ile kalesinden çıkarak topu kontrol etti.

1'. Karşılaşma Avusturya'nın vuruşu ile başladı. Milli Takımımıza başarılar diliyoruz

M.Ö. İstiklal Marşımız...

M.Ö. İki takım da seramoni için yerlerini aldı.

M.Ö. Takımlar hakem Alberto Undiano Mallenco önderliğinde sahaya çıkıyor.

M.Ö. Karşılaşma öncesi saha içinde ısınan Millilerimiz maça çıkmak üzere soyunma odasına gitti.

M.Ö. Millilerimiz de saha içinde karşılaşma öncesi ısınmaya başladı.

M.Ö. Taraftarlarımız tribünde kendilerine ayrılan yerin büyük bölümünü doldurdurmuş durumda ve coşkulu tezahuratları ile Millilerimize desteklerine başladı.

M.Ö. Avusturya ise sahaya; Grünwald, Ekrem Dağ, Fuchs (K), Pogatetz, Scharner, Schiemer, Alaba, Baumgartlinger, Royer, Arnautovic ve Harnik ilk 11'i ile çıkacak.

M.Ö. Millilerimiz sahaya; Volkan, Sabri, Servet (K), Egemen, Hakan Balta, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Yekta, Arda, Burak ve Umut ilk 11'i ile çıkacak.

M.Ö. A Milli Takımımızın sahaya çıkacak ilk 11'i belli oldu.

M.Ö. Milli Takımımızın mücadele ettiği A Grubu'da oynanan günün diğer maçında Azerbaycan, Kazakistan'ı 3-2 yendi.

M.Ö. Avusturya Milli Takımı'nın kadrosunda ise; Christian Gratzei, Pascal Grünwald, Helge Payer - Ekrem Dağ, Christopher Dibon, Aleksandar Dragovic, Christian Fuchs, Florian Küçük, Manuel Ortlechner, Emanuel Pogatetz, Paul Scharner, Franz Schiemer, Thomas Schrammel - David Alaba, Julian Baumgartlinger, Jakob Jantscher, Zlatko Junuzovic, Daniel Royer, Manuel Weber - Marko Arnautovic, Martin Harnik, Erwin Hoffer, Marc Janko.

M.Ö. A Milli Takımımızın kadrosunda; Volkan Demirel, Sinan Bolat, Tolga Zengin - Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta, Çağlar Birinci, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı - Mehmet Ekici, Tunay Torun, Yekta Kurlutuş, Selçuk Şahin, Mehmet Topal, Arda Turan - Gökhan Töre, Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Kazım Kazım ve Umut Bulut bulunuyor.

M.Ö. A Millilerimiz, Avusturya ile ise tarihindeki 14. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan 9'u resmi, 4'ü özel toplam 13 karşılaşmada sahadan 6 kez galip ayrılan Millilerimiz, 7 maçta da rakibine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda 20 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

M.Ö. Millilerimiz, Avusturya maçı ile 88 yıllık tarihindeki 484. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynadığı 254'ü resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan 482 maçta, 174 galibiyet, 114 beraberlik alan Millilerimiz 197 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz bu maçlarda 627 gol kaydederken, kalesinde ise 724 gol gördü.


A Milli Takımımız, Avusturya ile Viyana'da oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu sekizinci maçıyla birlikte 484. karşılaşmasına çıkıyor.

Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 254'ü resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 483 maçta, 174 galibiyet, 114 beraberlik alırken, 195 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 627 gol atarken, kalesinde ise 724 gol gördü.

Avusturya ile 14. randevu

A Millilerimiz, Avusturya ile ise tarihindeki 14. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan 9'u resmi, 4'ü özel toplam 13 karşılaşmada sahadan 6 kez galip ayrılan Millilerimiz, 7 maçta da rakibine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda 20 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.

karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alberto Undiano Mallenco yönetecek. Mallenco'nun yardımcılıklarını Fermin Martinez Ibanez ve Jesus Calvo Guadamuro yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise David Fernandez Borbalan.

A Milli Takımımız'da kadrodan çıkarılan kart cezalısı Selçuk İnan ile sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu bu maçta forma giyemeyecek.

TÜRKİYE'NİN GRUPLARDA EN İYİ İKİNCİ OLMA ŞANSI...

Türkiye'nin Kazakistan'ı 2-1 mağlup etmesi ve Belçika'nın da Azerbaycan maçında puan kaybetmesi, A Milli Takım'ın gruplarda en iyi ikinci olması için büyük bir avantaj sağladı.

Türkiye ve Kazakistan'ın, ilk maçlarda mağlup ettikleri Avusturya ve Azerbaycan'ı yarın tekrar yenmeleri halinde, en iyi ikincilik yolunda Türkiye'nin önü daha da açılmış olacak. En iyi ikinciler listesinin tepesindeki Norveç, Danimarka'yı 2 farkla yense bile, Türkiye ve Kazakistan'ın yarın galip gelmeleri halinde Ay-yıldızlı takım sıralamanın en üstüne çıkacak.

Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grupları'nda en iyi ikinci olan takım direkt olarak finalere katılacak, sıralamadaki diğer 8 takım ise Play-off oynayacak.

SADECE 7 KEZ
...
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Viyana'da Avusturya ile karşılaşacak Türk Milli Takımı, rakibini yenerek, grup ikinciliğini büyük ölçüde garantilemeyi hedefliyor.

Kazakistan'ı 90+6. dakikada Arda Turan'ın golüyle 2-1 yenerek, Belçika'nın da Azerbaycan deplasmanında puan yitirmesiyle maç eksiğine rağmen ikinci sıraya yerleşen ay-yıldızlı ekip, Avusturya deplasmanından da 3 puanla dönerek, hem 5 günde 6 puanı cebine koymak, hem de kısa süreli maç periyotlarındaki başarısız istatistiğine son vermek amacında.

Türk Milli Futbol Takımı, 1998 yılından bu yana toplam 29 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 7 kez kazanabildi.

Milliler, 29 maçlık cumartesi-çarşamba (2012 Avrupa Şampiyonası'nda cuma-salı olarak uygulanıyor) serisinin 22'sinde, 5 günde yapılan 2 maçtan birinde mutlaka fire verdi.
2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında Avusturya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımızın ilk 11'i belli oldu.

A Milli Futbol Takımımızın Avusturya karşısında çıkacağı kadro şu şekilde;

Volkan, Sabri, Servet, Egemen, Hakan Balta, Yekta, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Burak, Umut, Arda...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153