banner171

Aziz Yıldırım Marmaray'da

Aziz Yıldırım'ın "Ne pahasına olursa olsun burayı alacağız" dediği Fenerbahçe Koleji'nin bulunduğu arazi ihalesi sona erdi.

Aziz Yıldırım Marmaray'da
 Fenerbahçe Koleji arazisinin satışı için düzenlenen ihaleyi sarı lacivertli kulüp 70 milyon TL bedel ile kazandı. Ataşehir'de yer alan arazinin bedeli 15 milyon TL'den son olarak 70 milyon TL'ye kadar çıkmıştı. Sarı lacivertliler bu duruma tepki göstermiş ama Başkan Aziz Yıldırım “Kaç para olursa olsun bu araziyi alacağım” diyerek Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın bu bölgede faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini ifade etmişti.
Cağaloğlu'ndaki İstanbul Defterdarlığı'nda gerçekleştirilen ihaleye, sadece Fenerbahçe Kulübü teklif verdi. İhaleye Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek, Yalçın Haker ve Turhan Şahin katıldı.

70 MİLYON 78 BİN 508 LİRA

Defterdarlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kapalı teklif usulüyle yapılan ihale için tahmini bedel 70 milyon 78 bin 508 lira olarak belirlendi. Aziz Yıldırım, defterdarlıktan ayrılırken yaptığı açıklamada, ihaleye Fenerbahçe Kulübü olarak bir tek kendilerinin katıldığını belirterek, "İhaleye çıkan bedel üzerinden biraz arttırmıştık. O şekilde teklif mektubunu verdik" dedi.

Yıldırım, "Ne zaman sonuçlanacak" sorusu üzerine, "Sonuçlandı aslında ama bakanlığa sunacaklar. Herhalde bir aksilik çıkmaz. Bedelini resmi gazetede okursunuz" cevabını verdi.

"İşgalci değil kardeşim"

Bir gazetecinin "İhale şartnamesinde Fenerbahçe Kulübü işgalci olarak gösterildi. Bu konuda ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu ise Yıldırım, şöyle yanıtladı:
"İşgalci değil kardeşim. Fenerbahçe 20 senelik kiraladığı arazide, kendi yaptığı tesislerde eğitim yapıyordu. Süresi dolarken müracaat ettik. Dedik ki 'bu süreyi uzatın'. Milli Eğitim Bakanlığı okulun kendi ihtiyaçları olduğunu söyledi. Onun üzerine biz de 'satın' dedik. 30 milyon lira ile başlanan pazarlıkta, 6 ay önce 50 milyon liraya ihaleye çıkardılar. Sonra ondan vazgeçtiler. Şimdi 70 milyona ihaleye çıkardılar. Biz de aldık. Biz işgalci değiliz. Süresi dolduğu için, uzatılmadığı için kanunen uzatabilirlerdi ama uzatmadılar. Normal olarak 26 milyon dolar civarında arsanın değeri olacağını düşünüyorduk. Buralara çıktı rakam. Yapacak bir şey yok."

Marmaray ile geçtiler

Aziz Yıldırım ve yöneticiler, daha sonra Marmaray'a binerek, Anadolu yakasına geçti. Bu arada, ihale sırasında güvenlik güçleri defterdarlık etrafında önlem aldı. Sarı-lacivert formalı taraftarlar, bina önüne yaklaştırılmadı. Defterdarlığın önüne gelen bir grup taraftar, Aziz Yıldırım ayrılırken tezahürat yaptı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 02:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153