banner171

Bakanlıktan F.Bahçe'ye ilginç teklif!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kenan Evren Lisesi'nin arazisiyle ilgili, basın toplantısı düzenledi.

Bakanlıktan F.Bahçe'ye ilginç teklif!
 Geçtiğimiz günlerde Kenan Evren Lisesi'nin arazisi için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla görüşen Fenerbahçe Yönetimi, olumsuz yanıt almıştı.
Fenerbahçe'nin Kenan Evren Lisesi'ni alabilmek için yaptırdığı spor salonu ve okullar için alınan arziler de dahil olmak üzere toplam 100 milyon TL harcandığı ifade ediliyor.

Konu ile ilgili Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bir basın toplantısı düzenledi.

İşte Aziz Yıldırım'ın Açıklamaları:

Fenerbahçe Spor Kulübü, Kenan Evren Lisesi'nin mevcut yerinden ayrılması 100 trilyon harcama yapmıştır.

Milli Eğitim'in araziyle ilgili her hangi bir hakkı yoktur. Arsa kullanım hakkı anlaşması Milli Emlak'la yapılmıştır.

Kamuoyunu'nda yanlış bir anlama var. Biz bu araziyi satın almıyoruz. Yap işlet devret sistemiyle burayı 49 yıllığına kiraliyoruz. 

'Yaklaşık 1 yıldır Milli Eğitim Bakanı'ndan randevu alamıyorduk'

Ben şahsen 6-7 kez sayın bakanla görüşebilmek için, randevu alabilmek için başvurdum. Ancak bir türlü randevu alamıyorduk. Sonunda görüşebildik.

Sayın bakan bana bu protokol bizim için geçerli değil. 'Size 17 trilyon verelim. Siz bu haklarınızdan vazgeçin' dedi. Ayrıca sözlerinizi gerçekleştirmediğiniz takdirde sizi bu arsadan atarım diyorlar. Daha sonra 'Bize 345 trilyon verin. Arazi sizin olsun' dedi.

'Yapılan protokol hala geçerli'

Biz hesaplarımızı yaptık. Herkesin hesapları farklıdır tabi. Biz bu yatırımları yaparken, bazı bankalardan borç aldık. Toplamda 98 trilyon harcadık.

'Siyasiler bilmeden önerge veriyorlar'

13 senedir süren bu süreçte, bakan yaşanan protokolleri reddediyor. Ben yoktum diyor. Ancak biz protokolleri yeniledik. Bu yapılan protokol geçerlidir.

Siyasiler, konuları bilmeden önerge vermişler. Bakanlık bu önergelere bakıyor ve yorum yapıyor bu yanlış. Bütün siyasetçiler birleşerek Fenerbahçe ile devlet arasında imzalanmış protokolün uygulanması için çalışmalıdır.

'Hakkımızı arayacağız'

Son olarak, biz bu arazi ile ilgili sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Hukuken ne gerekiyorsa onu yapacağız.

'Bina depreme dayanıklı değil'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Asbaşkanı Turhan Şahin, "Bu arazi üzerinde olan yüzlerce öğrenciye hizmet veren okulun depreme dayanıklılığı yok. Bunu tespit ettiler. Raporlar var. Burada eğitim yapılması yanlış bir şey. Biz bu raporları öğrendikten sonra adımlarımızı daha da hızlandırdık." dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153