banner171

Bayrampaşa'da “Barcelona“ Heyecanı

Arda Turan'ın Bayrampaşa'da başlayan futbol kariyeri dünya devi Barcelona ile taçlandı... 4 sezon önce Galatasaray'ın kaptanlığını bırakarak Atletico Madrid'in yolunu tutan milli oyuncu, en büyük rüyasını gerçeğe çevirdi

Bayrampaşa'da “Barcelona“ Heyecanı
Bayrampaşa'da başlayan futbol kariyerini, 1999'da Galatasaray'ın seçmelerine katılarak farklı bir boyuta taşıyan Arda Turan, Manisaspor'da 2006 yılında kiralık geçirdiği yarım sezon sonrası 'yuvam' dediği sarı-kırmızılı kulübe geri dönerek yeşil sahaların pasını silmeye başlamış ve kaptanlık mertebesine kadar yükselmişti... Başarılı geçen Galatasaray ve Milli Takım günleri sonrası 2011 yazında Atletico Madrid'den gelen teklif üzerine 12 milyon 500 bin Euro bonservis ücreti karşılığı İspanya'nın yolunu tutan Arda Turan, dün itibariyle Türk futbolunun en pahalı futbolcusu unvanını alarak dünya devi Barcelona'ya 5 yıllık imzayı attı. 



GALATASARAY PAY ALAMAYACAK 
Rüştü Reçber sonrası Barcelona forması giyecek ikinci Türk oyuncu için Atletico Madrid'e 34 milyon Euro ödeyecek Katalan ekibi bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ya da yarı final oynar veya lig şampiyonu olursa 7 milyon Euro da bonus ödeyecek ve toplam bonservis 41 milyon Euro'ya çıkacak. Barça'nın 18 Temmuz'daki genel kurulunda yönetim el değiştirir ve Arda'ya itiraz gelirse Atletico, Arda'yı 30 milyon Euro'ya geri alacak. Arda'nın transferi İspanya içinde gerçekleştiğinden Galatasaray bonservisten yüzde 5'lik dayanışma payını alamayacak. 



EN PAHALI 4. YILDIZI
Arda, 41 milyon Euro bonservis bedeli ile Barça tarihinin en pahalı 4'üncü futbolcusu oldu. İspanyol devinin kasasından Neymar için 83 milyon 500 bin, Luis Suarez için 81 milyon, İbrahimovic için 69 milyon 500 bin Euro çıkmıştı. 

ATLETİCO MADRİD: ELVEDA SİHİRBAZ 
Atletico, 18 yıl sonra gelen La Liga şampiyonluğunun mimarlarından Arda'ya duygusal mesajla veda etti: "Unutulmayacak 4 yıl yaşadık. Elveda sihirbaz. Teşekkürler Arda." 

KARAKTER, GÜÇ VE TEKNİK!
Barça'nın resmi sitesi, Arda Turan'ı övgü dolu sözlerle tanıttı: "Galatasaray ile ön plana çıkan Arda, Atletico'nun tarihi başarılarının anahtarlarından oldu. Arda, başarısını, gücünü ve tekniğini göstermek için Barça'ya geliyor." 18 Temmuz'daki seçimler öncesi aday olduğu için Barcelona'nın başkanlığını bırakan Bartomeu ise, "Arda'nın transferi Barcelona camiası için büyük bir haber. Luis Enrique'nin projesine destek olmalıyız" dedi.

TÜRKÇE HOŞ GELDİN!
Barcelona, Atletico'nun 10 numarasını renklerine bağladığını, Arda'nın Barça formalı fotoğrafı ve Türkçe "Hoşgeldin Arda" mesajı ile duyurdu.

Daha önce "Messi'ye ara pası atmak hiç fena olmazdı" itirafında bulunan Arda, resmi açıklama sonrası Barça forması ile verdiği bu pozu, sosyal medya aracılığı ile paylaştı.


Arda Turan'ı ayakta alkışlıyoruz
Arda'nın 10 numarası olduğu ve taraftarın taptığı Ateletico Madrid'den ayrılma kararı, çok cesur bir karardı... İngiltere'de üç, Fransa'da bir taliplisi varken İspanya'daki rekabetin içerisinde kalması, 10'un cesaretini göstermesidir. Dört yıl önce Atletico'ya gittiğinde, "Real ve Barça büyük takım ama onlar da insan" dediğinde İspanyol gazetecilerin güldüğü Arda, geçen yıl Barcelona'nın Stadı'nda şampiyonluğunu ilan etmişti. Şimdi o Barcelona'da Messi, Neymar ve Luis Suarez ile beraber forma giyecek. Hayatta herşey hayal etmekle başlar, eğer sonrasında çok çalışmayı ihmal etmezseniz bir gün belki Arda Turan olamazsınız ama mutlu olursunuz. Dünyanın en iyi kadrosunda artık bir Türk futbolcusu var. Ayağa kalkıp sadece alkışlayalım.Sabah

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 04:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153