banner171

Beşiktaş Kasımpaşa'yı rahat geçti

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti.

Beşiktaş Kasımpaşa'yı rahat geçti
 Spor Toto Süper Lig'de bu sezonda şampiyonluğa kilitlenen Beşiktaş, 10. hafta mücadelesinde Kasımpaşa'yla karşı karşıya geldi.
DEMBA BA SIRTLADI

Kırmızı forma ile mücadele eden Beşiktaş, 28.(penaltı) ve 46. dakikalarda Demba Ba ile bulduğu gollerle galibiyete ulaşırken puanını 20'ye çıkardı ve yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 10. hafta sonunda 13 puanla 10. sırada kaldı.

Beşiktaş - Kasımpaşa maçından kareler

Maçtan önemli anlar;

1' Kasımpaşa mücadeleye hızlı başladı. Sol kanattan gelişen atakta içeri çevrilen topa Adem Büyük istediği gibi vuramıyor. Top farklı bir şekilde auta. Net bir fırsattı.

5. dakikada Beşiktaş gole çok ama çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa'nın ortasında Demba Ba'nın kafa vuruşunu Isaksson zor bir şekilde iki hamlede kontrol edebildi. 

6. dakikada Demba Ba ceza sahasına topla girdi. Sol taraftan ceza sahasına giren Jose Sosa'yı düşündü. Sosa rakibinden sıyrıldı yerde kaldı. Penaltı itirazları var fakat hakem Özgür Yankaya devam kararı verdi.

DEMBA BA YİNE ATTI

PENALTI 26. dakikada Beşiktaş sol kanattan bir korner kullandı. Gökhan'ın kullandığı kornerde Ersan'a faul yapan Mert Kula sarı kart görürken hakem penaltı noktasını gösterdi. İlhan Eker'de sarı kart görüyor.

28.dakika GOOOOOOOOOOOL Penaltıda topun başına geçen Demba Ba, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

31' Maç oldukça sert geçiyor. Oyun sık sık faullerle durdu. İlk yarım saatlik bölümde 5 oyuncu sarı kart gördü. Beşiktaş'tan Ramon Motta sarı kart görürken, Kasımpaşa'da Tunay Torun, Kerem Şeras, Mert Kula, İlhan Eker sarı kart gören isimler oldu.

KARŞILIKLI POZİSYONLAR

37. dakikada Beşiktaş sağ kanattan Serdar Kurtuluş ile atağa çıktı. Serdar güzel bir çalımla ceza sahasına girdi. Vuruşunda top kaleciden sekti ardından üst direkten döndü. 

38. dakikada ise Kasımpaşa karşı atağa kalktı. Sağ çaprazdan sert bir vuruş çıkaran Ryan Babel'e Cenk Gönen dur dedi.

DEMBA BA FARKI İKİYE ÇIKARDI

46. dakikada Demba Ba kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 2-0 yaptı. Sosa'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Necip topu aşırttı. Demba Ba müsait durumda topu ağlara gönderdi.

İLK YARI SONUCU: BEŞİKTAŞ 2 - 0 KASIMPAŞASPOR

49. dakikada Kasımpaşaspor sağ kanattan etkili geldi. Topla buluşan Erhan'ın ceza alanına ortasında Adem'in kafa vuruşunda kaleci Cenk Gönen rahat bir şekilde topa sahip olmayı başardı.

54.dakikada Tunay ceza sahasının dışında bir faule maruz kaldı. Tunay'ın kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top Scarione'nin önünde kaldı. Golcü futbolcu altıpastan topu auta gönderdi.

64. dakikada Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Motta, ceza alanına girip rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

BABEL'İN VURUŞU DİREKTEN DÖNDÜ

77.dakikada Kasımpaşaspor ceza sahasının hemen dışından bir serbest vuruş kazandı. Topun başına Ryan Babel geçti. Babel'in kullandığı mükemmel serbest vuruşta top direkten oyun alanına geri geldi.

85. dakikada Demba Ba hat-trick'e çok yaklaştı. Sağ kanatta Sosa'nın ortasında topu güzel bir şekilde önüne alan Demba Ba sert vurdu fakat top üstten auta gitti.

MAÇ SONUCU: BEŞİKTAŞ 2 - 0 KASIMPAŞASPOR 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2014, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153