banner171

Eyüp'te Ölümüne maç! Pompalı tüfek, tabanca...

Zeytinburnu sahaya çıkmadan, karadolap taraftarı havaya ateş açtı. Futbolcular, soyunma odasından sahaya muştalarla darp edilerek yollandı. Maçta sahaya havai fişekler düştü. çevik kuvvet olayları seyretti. 4-2 kazanan karadolap 3-0 hükmen mağlup ilan edildi. Sahası süresiz kapatıldı.

Eyüp'te Ölümüne maç! Pompalı tüfek, tabanca...

 Eyüp Karadolap Stadı... İstanbul 1. Amatör Ligi’nde Karadolapspor ile Zeytinburnuspor karşılaştı ve 90 dakika sonunda ele geçiren yan 4-2’lik skorla Karadolapspor oldu. Ancak karşılaşma öyle şartlarda oynandı ki, hakem, gözlemci ve mümessil raporları ile kulüplerin görüşlerini dinleyen TFF İstanbul İl Başkanlığı, Karadolapspor’u hem 3-0 hükmen yenik ilan etti hem de sezon sonuna kadar kendi alanında oynayacağı maçların tarafsız sahalarda yapılmasını kararlaştırdı. Ve yoğun durun; karşılaşmanın yapıldığı Eyüp Karadolap Stadı da cezalandırıldı... Bu sahada artık maç oynanması yasaklandı... Peki Karadolapspor’un ve Eyüp Karadolap Stadı’nın bu kadar ağır cezalara çarptırılmasına neden bulunan vakalar neydi?

 POMPALILARLA ATEŞ AÇTILAR 
Hürriyet Gazetesi'nden Adil Demirçubuk'un haberine göre; karşılaşma öncesinde Zeytinburnuspor takımının stada gelmesiyle ortak Karadolapspor’un taraftarları pompalı tüfek ve kurusıkı tabancalarla havaya ateş açtı, rakip futbolculara ağza alınmayacak küfürler etti. Güçlükle soyunma odasına giren Zeytinburnusporlu futbolcular maç için sahaya çıkarken Karadolapspor taraftarlarının fiili ve fiziki saldırılarına maruz kaldı. Bu sırada oyuncuların muhtelif yerlerine demir muştalarla vuruldu. 
2
90 DAKİKA HAKEMLERE SALDIRDILAR 
Sahada tüm bunlar yaşanırken stat sıralarında bulunan çevik efor polisi herhangi bir müdahalede bulunmayıp otobüsün içinden seyretmekle yetindiler. Maçın başlamasıyla ortak hakemlere de küfür yağarken, bu esnada piyasa dışından silah ve havai fişek sesleri duyuldu. Atılan havai fişeklerin parçaları piyasa içine düştü. Bu sırada bir küme taraftar da destekçi hakeme devamlı tükürdü ve fiili saldırıda bulundu. 

TAŞKINLIK YAPANLARIN TRİBÜNÜ DEĞİŞTİ 
Bütün bunlara karşın maçı oynatan hakem Kadir Cengiz, dönem içerisinde iki takımın yetkililerini, piyasa komiserini ve güvenlik amirini çağırarak tedbirlerin ilerletilmesini ve 2 no’lu destekçi hakemin yer aldığı bölgedeki torpil patlatan, küfür eden ve tüküren taraftarların boşaltılmasını istedi. Hakemin talebi üstüne söz konusu taraftar grubu Zeytinburnuspor takımının kale arkasına alındı. Fakat eylemler burada da devam etti. 

ZEYTİNBURNU CEPHESİ: GÖZLEMCİ STADIN 100 METRE AŞAĞISINDA OTURUYOR, KORKTU 
- Saha komiseri maça 10 dakika geç geldi. Biz maçın oynanmamasını istedik. Fakat TFF İl Başkanlığı’nın gözlemcisi Metin bey, oturduğu ev Karadolap Stadı’nın 100 mt. aşağısında yer aldığı için korkudan maçı oynattı. - Soyunma odasına girerken tekme tokat bize saldırdılar. Futbolcumuz Erdi Ayaz’ın kafasına bıçakla vurup sahaya ittiler. Karşı takımın golleri ofsayt olmasına karşın verdiler. 

KARADOLAPSPOR CEPHESİ: POLİS YÜZÜNDEN TARAFTARLA YÖNETİM KAVGA ETTİ
- Maç bir kere olsun durmadı. Hakem triosu piyasa kenarından yada güvenlikten hehangi bir talepte bulunmadı. - Soyunma odası koridorlarında rakip futbolculara en ufak müdahalade bulunulmadı. - Maç sonu taraftarların taşkınlık yapma girişimi engellenmiş iken polisin yersiz müdahalesi ve gaz bombası atması neticesinde taraftarlarımız ile İdare kurulu üyelerimiz içerisinde kavga çıktı. 
27254042
SAHADAN CESEDİM DE ÇIKSA BEN BU MAÇI OYNATACAĞIM! 
Yaşananlar karşısında hakemin maçı her an tatil etmesi bekleniyordu. Ancak, Cengiz kararlıydı. Olaylar ikinci yarıda da sürat kesmeden devam etti. Karşılaşma zor da olsa sahada bitirilebildi. Hakem:Taraftar fena futbolcular iyi niyetli Kadir Cengiz, iki takım oyuncularının birbirlerini kutlama ettiğini söyledi. 

Karadolapspor-Zeytinburnuspor maçında yaşananları TFF İstanbul İl Başkanlığı’na gönderdiği raporda ayrıntılı şekilde ifade eden hakem Kadir Cengiz, ev sahibi takım taraftarlarının yaptığı taşkınlıklara karşın futbolcuların iyi niyetle savaş ettiğini bildirdi. “İki takımın oyuncuları atmosferi yüksek maçı birbirlerini kutlama ederek bitirmişlerdir” diyen Cengiz, maçtan sonra polisin hadise çıkaran taraftarlara biber gazıyla müdahale ettiğini, gazdan kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Tüfekli, tabancalı, muştalı futbol maçının görevlileri.



VAHİM OLAYA ÖRNEK CEZA 
Karadolapspor-Zeytinburnuspor maçında yaşanan vakaları görüşen TFF İstanbul İl Başkanlığı, Karadolapspor hakkındaki tarihsel cezayı oybirliği ile aldı. Ceza kararına imza atan adlar şöyle: TFF İstanbul İl Başkanı: Yemen Ekşioğlu. Üyeler: Ufuk Tatar, Ali Sait Çolak, Metin Sönmez, Mustafa Türlü, Metin Çırpan, Gökhan Akyol, Aslan Polatoğlu, Yusuf Dinç. Kararda, TFF’nin 10 Mayıs 2009’da 2. Lig’de oynanan Bldl.Van-Eyüp maçı hakkında kararını misal alındı. 

BELEDİYE VAN-EYÜP MAÇI CEZADA EMSAL OLDU 
10 Mayıs 2009’da TFF 2. Lig Yükselme Grubu’nda Belediye Vanspor’un Eyüpspor ile kendi evinde oynadığı maç sırasında hakemin verdiği kararlara reaksiyon işaret eden Vanlı taraftarlar sahaya indi. Güvenlik güçlerinin önleyemediği vakalarda taraftarlar ilk evvela hakemlere saldırdı. Eyüpsporlu futbolcular, ambulansa girerek öfkeli taraftarlardan saklanmıştı. Evsahibi takım hükmen yenik ilan edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153