Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 4. maçında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. 

Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 5-0 gibi farklı bir skorla kazandı. 

Perdeyi gençler açtı

Karşılaşmada gol perdesini 17. dakikada genç futbolcu Uygar Mert Zeybek açtı. Diego'nun ceza sahasına açtığı ortaya iyi yükselen Uygar Mert, kafayla ağları havalandırdı. 

İlk yarıda son dakikalara doğru girilirken bu kez sahneye bir başka genç oyuncu Ramazan Civelek çıktı. 19 yaşındaki futbolcu, Gökhan Gönül'ün pasında topla birlikte rakiplerini geçti ve kaleye yakın bir noktadan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. 

Giresunspor, 42. dakikada Herve Tchami ile tehlikeli geldi. 27 yaşındaki oyuncu sol çaprazdan kaleye sert bir şut gönderdi. Fabiano topu güçlükle kornere çeldi. 

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle son buldu. 

İkinci yarı ilk yarıya oranla daha hareketli geçti. Her iki takım da bu yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Diego çıktı, Lazar Markovic girdi. Herve Tchami oyundan alındı, Alaattin Tosun dahil oldu. 

Caner'den jeneriklik gol!

Caner Erkin, 55. dakikada ceza sahasının oldukça gerisinden kaleyi denedi ve top doğrudan ağlarla buluştu! Yıldız oyuncu, jeneriklik bir gole imza attı... 

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, 59. dakikada Gökhan Gönül'ün verdiği pasta açısını düzelterek düzgün vurdu, farkı 4'e çıkardı. 

68. dakikada ceza sahasına doğru açılan ortanın ardından yaşanan karambolde topu önünde bulan Fernandao, skoru 5-0'a getirdi. 

Giresunspor, Fenerbahçe kalesinde aradığı golü 76. dakikada buldu. Alaattin Tosun'un pasında topa doğru hareketlenen Abdulaziz, ceza sahasının gerisinden şutunu çekti, Fabiano'nun müdahalesine rağmen top ağlara gitti. 

Bir kez daha Persie

82. dakikada şık hareketlerle önce savunmayı sonra kaleciyi ekarte eden Van Persie, boş kaleye gönderdiği topla kendisinin ikinci, takımının ise 6. golünü attı. 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 4. maçında Giresunspor karşısında 6-1 kazanarak gruptan çıkmayı garantiledi.