banner171

Galatasaray Avrupa şampiyonu

Galatasaray Avrupa şampiyonu

Galatasaray Avrupa şampiyonu
 

ULEB Avrupa Kupası final rövanşında Strasbourg ile karşılaşan  rakibini 78-67 mağlup ederek Eurocup şampiyonu olan ilk Türk takımı olarak destan yazdı.

1. periyot sonucu:  Odeabank 27 - 16 Strasbourg

2. periyot sonucu: Galatasaray Odeabank 43 - 35 Strasbourg

3. periyot sonucu: Galatasaray Odeabank 61 - 54 Strasbourg

4. periyot sonucu: Galatasaray Odeabank 78 - 67 Strasbourg

ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluk için 5 sayı farklı galibiyetin yettiği temsilcimiz Galatasaray Odeabank, final turu rövanşında Fransız ekibi Strasbourg'u, Abdi İpekçi'deki 15 bin taraftarının müthiş desteğiyle 11 sayı farkla devirmeyi başardı ve mutlu sona ulaştı.

66-62 kaybedilen ilk maçın rövanşında Strasbourg'u 78-67 yenen Ergin Ataman'ın Aslanları ULEB Eurocup'ı müzesine götüren ilk Türk takımı oldu.

THY EUROLEAGUE BİLETİNİ KAPTI
Basketbol erkeklerde Türkiye'ye 3. kez kupa sevinci yaşatan Galatasaray Odeabank, gelecek sezon  Avrupa Ligi'ne direkt katılım hakkını elde etti.

DEVLERİ GERİDE BIRAKTI 
EuroCup 1. turunda F Grubu'nu lider bitiren Galatasaray Odeabank, ikinci turda Pınar Karşıyaka'yı, çeyrek finalde Bayern Münih'i, yarı finalde ise İspanyol Gran Canaria'yı kupanın dışına itmişti.



GALATASARAY İLK PERİYOTTA BALYOZU İNDİRDİ
Üç sayı çizgisi dışından 3'te 3'lük yüzde yakalayan Galatasaray ilk 3 dakikayı 11-2'lik üstünlükle geçti. Galatasaray tribünlerinin kulakları sağır eden tezahüratları ve sarı-kırmızılıların etkili basketbolu karşısında sürklase olan Fransız ekibi üst üste hücumlardan boş dönünce fark iyice açıldı. İlk çeyreğin sonunda G.Saray'ın bulduğu basket geçersiz sayıldı. Sarı-kırmızılı temsilcimiz ikinci periyoda 29-16 önde girdi.



Fransız ekibi ikinci çeyrekte vites yükseltti. Mardy Collins'in devreye girmesiyle konuk ekip farkı tek sayılara düşürdü ve devreye 43-35 Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.



Skor üretmekte zorluk çeken konuk ekip bir yandan da farkın açılmasını önlemek için defansta sertleşti. Sarı-kırmızılı temsilcimiz hücumdaki üretken görüntüsünden uzaklaşınca fark 6 sayıya kadar indi. Üçüncü çeyreğin son bölümünde rakip takım 4 uzuna döndü, sarı-kırmızılı temsilcimiz Eric McCollum'un kritik sayılarıyla farkın erimesine izin vermedi. Romain Duport'un son saniye üçlüğüyle 4. periyodta 7 sayı farkla 61-54 Galatasaray üstünlüğüyle gidildi.

Son bir buçuk dakikasına 6 sayı farkla gidilen maçın son bölümü nefes kesti. Bu nölümde serbest atış çizgisine giden Eric McCollum 2'de 2 yapınca derin nefes aldık. Kalan 45 saniyelik bölümde 8 sayılık avantajı iyi kullanan Galatasaray Odeabank sahadan 11 sayı farkla 78-67 galip ayrıldı ve kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153