banner171

Galatasaray - Kastamonuspor

Galatasaray, Sinan Gümüş'ün hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta 1966 Kastamonuspor'u 4-1'le devirdi.

Galatasaray - Kastamonuspor
 Ziraat Türkiye Kupası E Grubu son hafta maçında Galatasaray evinde Kastamonuspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 4-1'lik skorla kazandı.
Mücadeleye Aslan'ın genç yıldız adayı hat-trick yapan Sinan Gümüş damga vurdu. G.Saray'a galibiyeti getiren goller, 10. 41. ve 45. dakikalarda Sinan ile 55. dakikada Jem Karacan'dan geldi. Kastamonuspor'un tek sayısını ise 72. dakikada Fatih Özçelik kaydetti.

Bu skorun ardından Galatasaray grupu 16 puanla lider tamamladı. Kastamonuspor ise 4 puanla son sırada kaldı.

Denizli'nin öğrencileri, Ziraat Türkiye Kupası son 16 Turu'nda Gaziantepspor ile karşı karşıya gelecek. 

DENİZLİ'DEN KADRODA DEĞİŞİKLİKLER

Kastamonuspor 1966'yı ağırlayan Galatasaray'ın kadrosunda, önemli ölçüde değişikliğe gidildi. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ligdeki Osmanlıspor karşılaşmasının 11'inden sadece Sinan Gümüş'ün yer aldığı bir kadroyla takımını sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı ekip, müsabakaya Eray İşcan, Tarık Çamdal, Koray Günter, Chedjou, Carole, Rodriguez, Emre Çolak, Linnes, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Umut Bulut 11'i ile başlarken, yedeklerde ise İsmail Çipe, Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Selçuk İnan, Sneijder, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu yer aldı.

Tecrübeli teknik adam, Fernando Muslera, Hamit Altıntop, Ryan Donk, Burak Yılmaz, Hakan Balta ve Cenk Gönen'i maç kadrosuna almadı. Ayrıca, sakatlıkları bulunan Jason Denayer, Semih Kaya ve Lukas Podolski de kadronun dışında kaldı.

LINNES KUPADA YERİNİ ALDI

Galatasaray'ın yeni transferi Martin Linnes, yine bir kupa maçında sahada yerini aldı.

Sarı-kırmızılı ekiple ilk resmi maçına Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Akhisar Belediyespor müsabakasında çıkan ve ilk 11'de yer alan Norveçli oyuncu, ligdeki Osmanlıspor karşılaşmasına yedekler arasında başlamasına karşın süre alamazken, Kastamonuspor 1966 karşısında da ilk 11'e dahil edildi. 

5 BİN KİŞİLİK DEPLASMAN TRİBÜNÜ

Konuk ekip Kastamonuspor 1966'yı taraftarları İstanbul deplasmanında yalnız bırakmadı. Grupta 4 puanla son sırada yer alan takımlarını desteklemek için Türk Telekom Arena'da yerlerini alan Kastamonuspor 1966 taraftarları, kendilerine ayrılan bölümü büyük ölçüde doldurdu.

Rakip takım taraftarları için ayrılan bölümün yanındaki tribünlere de oturan Kastamonuspor 1966 taraftarları, takımlarına büyük destek verdi. Maçı yaklaşık 5 bin konuk ekip taraftarı takip etti. Öte yandan, Galatasaray taraftarları maça ilgi göstermediği için diğer tribünler boş kaldı.

KASTAMONU'DA MAÇ ÖNCESİ DEĞİŞİKLİK

Kastamonuspor 1966 oyucusu Yaşar Çetin, maç öncesi ısınırken sakatlandı.

Karşılaşma öncesi ilk 11'de yer alan oyuncu, sakatlığın ardından yerini yedeklerden Batuhan Er'e bıraktı. Batuhan'ın 11'e alınmasının ardından ise yedeklere Eray Hüdaverdi eklendi.

Kastamonuspor 1966, müsabakaya, Hasan Sürmeli, Müslüm Aydoğan, Yusuf Orhan, Mustafa Demir, Faruk Öcal, Cabir Coşar, Hüseyin Bak, Uğur Çelik, Halil Çelik, Fatih Özçelik ve Batuhan Er 11'i ile çıktı.

SİNAN GÜMÜŞ AÇILIŞI YAPTI

Gruptan lider olarak çıkmayı garantilemiş olan Galatasaray'ın rahat bir şekilde başladığı maçın ilk yarısına Sinan Gümüş damga vurdu. Genç oyuncu 45 dakikada hat-tricki tamamladı.

10. dakikada Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Çolak ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası civarına gelen topu Umut Bulut topuğuyla uzak direğe çevirdi ve defanstan seken topu iyi takip eden Sinan Gümüş altıpas içinde topu ağlara göndererek açılışı yaptı. 

GALATASARAY OLDUKÇA RAHAT...

Öne geçtikten sonra da rakibi üzerindeki baskısını hissettiren Galatasaray, Linnes'in pozisyon başlangıcında etkisini hissettirdiği ve yine Sinan'ın bitirdiği pozisyonda 2. golü buldu.

41. dakikada sol çaprazda topu kontrol eden Martin Linnes arapasıyla topu Yasin Öztekin'le buluşturdu. Ceza sahası sol tarafında topla buluşan Yasin Öztekin topu yerden sert şekilde çevirdi ve penaltı noktasının hemen solunda topun gelişine sert vuran Sinan Gümüş ağları buldu.

LINNES'TEN ASİST VE SİNAN GÜMÜŞ DAMGASI

İlk yarıda resital yapan Sinan Gümüş, 45. dakikada son sözü söyledi.

Sol çaprazda topla buluşan Martin Linnes pasını Sinan Gümüş'e verdi. Ceza sahası yayının içinde topla buluşan Sinan Gümüş topu soluna çekip şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu.

JEM KARACAN DA GOLÜNÜ ATTI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Mustafa Denizli değişiklikle başladı. Tarık Çamdal'ın yerine Jem Karacan oyuna dahil oldu ve 55. dakikada golü de buldu.

Sağ kanattan köşe vuruşunu kullanan Emre Çolak oyunu pas ile başlattı ve Yasin Öztekin ceza sahasına ortasını yapıyor. Uzak direkte bulunan Jem Karacan kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve farkı 4'e çıkaran golü attı.

SİNAN ALKIŞLARLA KENARA GELDİ

57. dakikada Sinan Gümüş alkışlarla kenara geldi. Türk Telekom Arena'daki az sayıda Galatasaray taraftarı, hat-trick yapan genç oyuncuyu onurlandırdı. Sinan'ın yerine Olcan Adın oyuna dahil oldu.

72. dakikada Kastamonuspor tek golünü buldu. Taner Yalçın'ın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Fatih Özçelik topu sağına çekerek Jose Rodriguez'den sıyrıldı ve ceza sahası çizgisinin hemen gerisinden çok şık bir vuruşla uzak kale direğinin dibinden topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 4-1 Galatasaray üstünlüğü ile noktalandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153