banner171

İşte 'Play-Off sisteminin' ayrıntıları

Türk futbolunda devrim yaratacak 'Play-Off' sistemi beraberinde neleri getiriyor?

İşte 'Play-Off sisteminin' ayrıntıları

Ve Türk futbol sistemi tamamen değişiyor. Play-Off Kulüpler Birliği'nden de geçer not aldı ve uygulanması kesinleşti. Dün Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile kulüp temsilcileri TFF'nin İstinye'deki Merkezi'nde biraraya geldiler. Toplantı sonrasında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği adına açıklama yaptı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ise Play-Off sisteminin bu sezondan itibaren uygulanacağını söyledi. Peki futbolda devrim yaratacak bu sistem, neleri beraberinde getiriyor?

HEDEFİMİZ FUTBOLU CANLANDIRMAK

Toplantı sonrası açıklama yapan Demirören Play-Off'un bu sezon deneme amaçlı olacağını belirtti ve ekledi; "Federasyondan bunu talep ettik. Artılarını, eksiklerini göreceğiz. Ona göre sezon sonunda bir değerlendirme yapacağız. Bilindiği gibi 3 puanlı sistem ilk önce İngiltere ve İsveç'te denenmişti. Sonra bütün dünyaya yayıldı. Hedefimiz yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmak, canlandırmak. Kişiler geçicidir ama kulüpler kalıcıdır"

Başkan, olayın hukuki yönü için de "Ben o tarafını bilmem. Bu sistem Kulüpler Birliği tarafından kabul edilmiştir" açıklamasını yaptı.

SİSTEM TUTMAZSA ESKİSİNE DÖNERİZ

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda play-off sisteminin uygulanacağını açıkladı. Aydınlar'ın açıklaması şöyle: "Önümüzdeki dönemle ilgili maçların yayınları konusunda Digitürk ile mutabakata varıldı. Kulüpler Birliği Vakfı adına Demirören başkanın açıklaması oldu. Daha önce bahsettiğimiz play-off sistemi ligde geçerli olacak. Deneyeceğiz, eksik tarafları varsa gidermeye çalışacağız, olumsuz taraflarını düzeltmeye çalışacağız. Belki de önümüzdeki sene, bir sene denedikten sonra vazgeçebiliriz."

Bu arada Aydınlar bugün 12.30'da Tarabya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek.

YENİ SİSTEM NELER GETİRİYOR?

İlk 4'e giren takımlar çift devreli lig usulü kendi aralarında 6 maç daha yapacak. Ligde toplanılan puanların dörtte biri play-off'a taşınacak.

İlk 2 Şampiyonlar Ligi'ne, 3. Avrupa Ligi'ne katılacak.

5, 6, 7 ve 8. sırayı alan takımlar Avrupa kupası için play-off maçları yapacak. İlk sırayı alan takım, ilk grubun 4.'sü ile oynayacak. Kazanan, Avrupa Ligi'ne katılacak.

Son dört takım da kümede kalmak için Play-Off oynayacak. son üç takım küme düşecek.

9 haftanın maçları çarşamba günü oynanacak. 25 hafta ise hafta sonları yapılacak.

Türkiye Kupası tek maç eleminasyon sistemine dönecek. Şampiyon Avrupa Ligi'ne gidecek.

Süper Lig'de 34 haftalık normal sezon 1 Nisan tarihinde, Play-Offlar ise 20 Mayıs tarihinde bitecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153