banner171

Tarihi dava başladı!

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması saat 09.45'te başladı.

Tarihi dava başladı!
 Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer İbrahim Bülent İşcen hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 kişi ise duruşmada yerini aldı.

Taraftar Silivri'de!
Aziz Yıldırım Silivri'ye nakledildi!
Tüm ilgili haberler
3 Temmuz’dan bu yana Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan "futbolda şike davasında" ilk duruşma bugün saat 09.45'te başladı. Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü Silivri Cezaevi Yerleşkesi içindeki duruşma salonunda İstanbul Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülecek olan duruşma 4 gün boyunca aralıksız sürecek. 401 sayfalık iddianame, 3 TRT spikeri tarafından dönüşümlü olarak okunacak. 4 gün aralıksız sürecek duruşmaya daha sonra Çağlayan Adliyesi’nde devam edilecek. Sanıklara haklarındaki suçlamalar okunup savunmaları alınacak. Daha sonra mahkemenin İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı’nda devam etmesi bekleniyor.
AZİZ YILDIRIM İZLEYİCİLERİ SELAMLADI
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, diğer tutuklu sanıklarla birlikte salona alındı. Sarı-lacivert kravat taktığı gözlenen Aziz Yıldırım, salona elinde 3 klasörle geldi. Tutuklu sanıkların bulunduğu bölümde en ön sıraya oturan Yıldırım, bir süre avukatlarıyla konuştu. Moralinin yüksek olduğu görülen Aziz Yıldırım, bir süre sonra ayağa kalkarak izleyiciler bölümündekileri el sallayarak selamladı.
MEHMET EKİNCİ: ALLAH BAĞIŞLASIN
Duruşmada kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davanın 1 numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve 1 çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık gelirinin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti.
Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve 2 çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı. Mesleği sorulan Yıldırım; inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu; aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti.
YILDIRIM GÜLÜMSEDİ: BURAYA GELENE KADAR SABIKAM YOKTU
Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153