banner171

Ve şike kararı bugün açıklanıyor

3 Temmuz 2011 tarihinde Savcı Mehmet Berk'in talimatıyla başlatılan şike ve teşvik soruşturmasında disiplin cezalarıyla ilgili büyük gün geldi çattı

Ve şike kararı bugün açıklanıyor

3 Temmuz 2011 tarihinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in talimatıyla başlatılan şike ve teşvik soruşturmasında disiplin cezalarıyla ilgili büyük gün geldi çattı. 

TFF Yönetim Kurulu bugün 15.30'da toplanacak Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün saat 15.30'da İstanbul Swissotel'de toplanacak. Yönetim Kurulu toplantısının ardından saat 17.30'da Swissotel Asuka Salonu'nda basın toplantısı düzenlenecek.

Soruşturmanın Futbol Federasyonu ayağında kendilerine iletilen bilgi ve belgeleri 19 gündür inceleyen Etik Kurulu, yüz sayfayı aşan raporunu yazarak Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a teslim etti.

Cuma akşamı Etik Kurulu'nun görüşlerini içeren dosyayı alarak memleketi Malatya'ya giden Başkan Aydınlar, bugün yapılacak Yönetim Kurulu toplantısından sonra tarihi kararları bizzat açıklayacak.

RAPORU SADECE AYDINLAR GÖRDÜ

Etik Kurulu, 19 gün boyunca 26 klasörden oluşan 12 bine yakın belge ve telefon konuşmasını inceledi. Kurul başkanı Atalay'ın imzaladığı ve mühürlü olarak Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a teslim edilen dosyada şike ve teşvik iddialarıyla ilgili kanaat oluşmasına rağmen, suçlanan kişi ve kurumların "savunmalarının alınamamasının" kesin bir yargıya varılmasını engellediği bildirildi.

YÖNETİMLE PAYLAŞACAK

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar iki gün süresince incelediği raporla ilgili görüşlerini bugün yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında üyelerle paylaşacak. Ardından Türkiye'nin merakla beklediği kararlar için ekran karşısına geçip Federasyon'un şike ile ilgili tarihi kararını açıklayacak.

GÜNDEMDE İKİ SEÇENEK BULUNUYOR

Etik Kurulu raporunda şike ve teşvikle ilgili bazı saptamalar yapılmasına karşın küme düşürmeye yol açacak radikal kararlar alınırken hukuki prosedürün tam anlamıyla yerine getirilmesi zorunluluğuna dikkat çekilmesi, gündeme iki seçenek getirdi.

Açıklanacak cezaların Uluslararası Spor Mahkemesi içtihatlarına aykırı düşmemesi ve Tahkim Kurulu'ndan dönmemesi için suçlanan şahısların ifadelerinin alınmasının beklenmesi ilk seçenek olarak masaya yatırılacak. Böylece fikstür çekimi ve liglerin başlama tarihinde yeni bir erteleme yaşanmayacak.

İkinci yol ise haklarında kuvvetli kanıtlar olan bazı kulüp başkanları ve yöneticiler disiplin kuruluna sevk edilerek mahkeme süreci tamamlanıncaya kadar "tedbir" işlemi uygulanacak.

Böylece federasyonun kamuoyunu yaklaşık 1.5 aydır meşgul eden şike soruşturmasına duyarsız olmadığı mesajı verilecek.

Gizlilik kararının kalkmasından sonra savunmalar alınacak ve Etik Kurulu nihai kararını federasyona iletecek. Eğer küme düşürme yönünde bir eğilim belirirse ligin hangi haftasında olursa olsun bu yaptırım yürürlüğe konacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153