banner171

28 Şubat’tan Milli İradeye Uzanan Süreç Sultangazi’de Konuşuldu

SULTANGAZİ SÖYLEŞİ GÜNLERİ KAPSAMINDA SULTANGAZİLİLERLE BİR ARAYA GELEN GAZETECİ YAZAR CEM KÜÇÜK, 28 ŞUBAT’IN 18’İNCİ YIL DÖNÜMÜNDE 28 ŞUBAT’TAN MİLLİ İRADEYE UZANAN SÜRECİ ANLATTI.

28 Şubat’tan Milli İradeye Uzanan Süreç Sultangazi’de Konuşuldu
 Sultangazi Söyleşi Günleri kapsamında Sultangazililerle bir araya gelen Gazeteci Yazar Cem Küçük, 28 Şubat’ın 18’inci yıl dönümünde 28 Şubat’tan Milli İradeye uzanan süreci anlattı. Küçük konuşmasında, “28 Şubat sürecinin hesabı hala sorulmadı. Beklentimiz bunun hesabının sorulması” dedi.

Sultangazi Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen vatandaşlarla akademisyen, gazeteci ve yazarları buluşturan Söyleşi Günleri programı, bu hafta Gazeteci Yazar Cem Küçük’ü konuk etti.
“28 Şubat’tan Milli İradeye” konulu söyleşiye konuşmacı olarak yer alan Cem Küçük 18’inci yıldönümünde 28 Şubat’tan Milli İradeye uzanan süreci anlattı. Radyo programcısı Umut Öztürk’ün sunuculuğunu üstlendiği program, Sultangazi Belediyesi Düğün ve Nikah Sarayı’nda yapıldı. Söyleşiye, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultangazi Başkan Vekili Fevzi Dülger, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“28 ŞUBAT TOPLUMU ÇOK YÖNÜYLE ETKİLEDİ”
28 Şubat sürecinin Post modern bir darbe olarak tarif edildiğini belirten Cem Küçük,”Bunun bir darbe olduğunu darbeyi yapanlar söylüyor. 28 Şubat döneminde Harp Akademileri Komutanı olan Tümgeneral Erol Özkasnak, 2000 yılında Hulki Cevizoğlu’nun Ceviz Kabuğu Programı’nda ’Bu bir darbeydi. Eğer Erbakan istifa etmeseydi darbe yapacaktık’ dedi. Bu kadar net” şeklinde konuştu.
28 Şubat sürecinde sadece toplumsal ve sosyal hayatı etkilemediğini sözlerine ekleyen Küçük, “Bizi Psikolojik olarak da çok etkiledi. İşte başörtülü kadınlara çıkarılan sorunlar, okulların orta bölümlerinin kapatılmasıyla meslek liselerinin işlemez hale getirilmesi, onun dışında aile içinde çıkarılan problemler, başörtülü kızlarımızın okuyamaması, devletten dışlanması, toplumdan dışlanması, ağır bir yüktü. Bunun psikolojik etkileri de var bir de bunun tabi ki ekonomik hırsızlık boyutu da var. Yani 55 milyar dolar para çalındı, batık bankalarla bunun ekonomiye dolayı maliyeti 250 milyar dolar oldu. Böyle bir hırsızlığın olduğu bir yerdi. İncelenmesi, sorgulanması ve hesabının sorulması gerekir. Bu darbeyi yapanlar, bu darbeye dahil olanlar, üniversiteler, medya bu kimse doğru dürüst bir hesap sorulamadı" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT’TA YARGILANMASI GEREKENLER YARGILANMADI”
28 Şubat sürecinde suçsuz olanların yargılandığını söyleyen Küçük, ”Herkes dışarıda. Bütün askerler Yakup Köse o dönem 14 yaşındayken içeri giren kardeşimiz ceza evinde. Salih Mirzabeyoğlu yıllarca yattı. Bunların suçu günahı neydi? Bunlar terör örgütü üyeliğinden yattılar yıllarca. Biri bayrak salladığı, diğeri Erdoğan’ın mitingine katıldığı için. Cemaat de bunun hesabını sorardı. Çünkü 28 Şubat’a dahil olan ekonomik patronlarla anlaştı. Medya patronları ile anlaştı. Ve tam tersi bu işi AK Parti aleyhine getirdi. Her davayı olduğu gibi bunu da mahvetti” şeklinde konuştu.

Program sonrası AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan tarafından Cem Küçük’e çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153