banner171

Adıyaman Günlerinde Sultangazi Belediyesi Standına Büyük İlgi

İstanbul’daki Adıyaman Tanıtım Günleri’nde Sultangazi Belediyesi'nin standı ilgi odağı oldu.

Adıyaman Günlerinde Sultangazi Belediyesi Standına Büyük İlgi
 İstanbul Yenikapı etkinlik alanında,Adıyaman'ın tarihi, kültürü ve lezzetlerinin tanıtıldığı Tanıtım ve etkinlik alanında Sultangazi Belediyesi'nin standı yoğun ilgi gördü.



Açılışa; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Muıstafa Şentop, AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun,  Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Dernekler Fedarasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin’in yanı sıra Adıyaman ilçe belediyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı  Av. Abdurrahman Dursun,   birçok ismin ziyaret ettiğini belirterek,  ilçedeki hizmetleri anlatmak ve ziyaretçilerin Adıyaman kültürünü yakından tanıması adına etkinlik alanda tanıtımını yaptık.  Standın ilk ziyaretçisi TBMM Başkanı Mutafa Şentop oldu. Şentop, stantta sergilenen Mimar Sinan’ın Sultangazi’ye kazandırdığı Mağlova Su Kemeri görseline de büyük ilgi gösterdi.
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Adıyaman'ın huzur ve mutluluk şehri olarak bilinen, güzel ve güzide bir şehir olduğunun altını çizerek,Standımıza yoğun ilgi gösteren Adıyamanlı hemşerilerimize ve tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Adıyaman'ın tarihi, kültürü ve lezzetlerinin tanıtıldığı 2. Adıyaman Tanıtım Günleri, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı.
Adıyaman Dernekler Federasyonu ve Adıyamanlılar Vakfı iş birliğinde düzenlenen, kentin her yönüyle tanıtıldığı etkinliğin açılış kurdelesini, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve kent protokolü kesti.
Etkinlikte, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı'ndan Perre Antik Kenti'ne, çiğ köfteden çeşitli tatlılara, el yapımı besi bebeklerinden yöresel oyunlara kadar kentin tanınmış birçok değeri tanıtılırken, ürün çadırlarında kente özgü markalar tanıtım yapıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2019, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153