banner171

Ali Ağaoğlu Gazi mahallesinde arazi bakıyor..

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, iş dünyasının en renkli simalarından. Bugüne kadar 30 bine yakın konut yapmış. Ancak en az yatırımları kadar yaşam tarzıyla da gündeme geliyor. Kendini, ‘Samimi, halkın içinden biriyim' diye anlatan Ağaoğlu, '1 Mayıs'ta Gazi Mahallesi'nde üstü açık Rolls-Royce'la korumasız gezen biriyim.

Ali Ağaoğlu Gazi mahallesinde arazi bakıyor..
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, iş dünyasının en renkli simalarından. Bugüne kadar 30 bine yakın konut yapmış. Ancak en az yatırımları kadar yaşam tarzıyla da gündeme geliyor. Kendini, ‘Samimi, halkın içinden biriyim' diye anlatan Ağaoğlu, '1 Mayıs'ta Gazi Mahallesi'nde üstü açık Rolls-Royce'la korumasız gezen biriyim. Tepki değil ilgiyle karşılaşıyorum' diyor. Ağaoğlu, 'İstanbul için bir ihtiyaç' diye nitelendirdiği Kanalİstanbul projesinin 100 milyar dolarlık bir ekonomi yaratabileceğini, Ağaoğlu Grubu olarak bu proje içinde yer almayı planladıklarını belirtiyor.

- 'Kanalİstanbul'a olumlu olumsuz pek çok eleştiri geldi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

İstanbul'un buna ihtiyacı var. Artan boğaz trafiği istanbul'u ciddi anlamda tehdit ediyor. Bu projenin hayata geçirilmesi ile İstanbul'un yükünü o tarafa kaydırılabilir, bölgenin daha planlı, çağdaş yapılanma şansı olur. Türkiye bugüne kadar hep günlük düşündü. Plansızlıktan, dünya başşehri olacak bir kenti, gecekondu başkenti yaptık. Artık böyle mega projelerin gündeme gelmesi gerekiyor. Eleştirilerle daha iyi bir proje yapılmasının önü açılacaktır. Ben bu tartışmaların yapılmasını son derece sağlıklı buluyorum.
-
Yumurta bir tarafa, beni dinleyenler Cem Yılmaz'ın iki katıydı

- Yumurtalı saldırıya uğradınız. Bu tepki neden?

50'ye yakın üniversite, konuşma yapmam için benden gün bekliyor. O gün rektör geldi, 'İçeride 8-10 kişilik bir protesto edecekler, istersen konuşma' dedi. Arkamı dönüp gidemezdim. Zaten
olaydan sonra diğer öğrenciler o grubu kendileri dışarı çıkardı. Benden bir hafta önce aynı yere Cem Yılmaz gelmiş, benim için gelenler Cem Yılmaz'ı ikiye katlamış. Genç kesim beni rol model olarak görüyor. Öğrenciler 'Çalışırsam Rahmi Koç olurum' demiyor ama 'Ağaoğlu olurum' diyor.

- Lüks arabalar, genç sevgili... Bunlar tepkiye neden olmuyor mu?

Samimiyet insanların hoşuna gidiyor. Ben 1 Mayıs'ta üstü açık Rolce Roys'la Gazi Mahallesi'nde korumasız dolaşıp, arazi bakmış bir insanım. En ufak bir tepki de almadım.

Daha ısınma turlarındayım

- Şu anda hedeflediğiniz yerde misiniz?

Ben hala ısıma turlarındayım. Daha yarışa başlamadım. Yakında yarışa da başlayacağım. Ama benim bu saatten sonra şu kadar daha konut yapayım, şu kadar daha para kazanayım diye hedeflerim olamaz. İstanbul'da konut kalitesi çok kötü. Ciddi bir deprem tehlikesi var. İnsanlar daha iyi koşullarda yaşasın diye çalışıyorum

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153