banner171

Avrupa Yakasının En Büyük Kurban Merkezi Sultangazi'de

Sultangazi Belediyesi, Avrupa yakasının en büyük kurban satış ve kesim merkezini oluşturdu. 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli merkezde 600 çadır kuruldu.

Avrupa Yakasının En Büyük Kurban Merkezi Sultangazi'de
Sultangazi Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye, Esentepe Mahallesi Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında Avrupa yakasının en modern kurban satış ve kesim alanını kurdu.


20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli merkez, 80 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde, kurbanlıkların bulunduğu 600 adet çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar AB standartlarında yapıldı. Merkezde havyan satıcıları da unutulmadı. Hayvan satıcılarının rahatlıkla barınabileceği mekanlar kuruldu. Vatandaşlar için ise otopark, mescid ve kafeterya açıldı.


İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon kararı ile 19 Eylül’den itibaren getirilmeye başlanacak olan hayvanların menşe şahadetnameleri kontrol edilecek. Trakya bölgesi dışında Anadolu’dan Sultangazi’ye getirilecek hayvanlardan ayrıca “şaptan arilik” belgesi istenecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153