banner171

Başkan Altunay Şampiyon Sporcuları Makamında Ağırladı

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında dereceye giren sporcuları makamında ağırladı.

Başkan Altunay Şampiyon Sporcuları Makamında Ağırladı
 Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türkiye Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında dereceye giren sporcuları makamında ağırladı.
Sultangazi Belediyesi Spor Takımı başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Gaziantep'te düzenlenen Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasında dereceye girme başarısı gösterdi. Turnuva kapsamında yapılan Dünya Şampiyonası elemlerinde Sultangazi Belediyesi adına katılan 15 yaşındaki Betül Azra Uçar, ekim ayında İspanyada düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 7 farklı alanda başarı elde eden şampiyon takımı makamında ağırlayarak sohbet etti.

"Sporcularımızın Türkiye'mizi daha büyük başarılara ulaştırmaları için destek olacağız"

Spor takımıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Sultangazi Belediyesi kurulduğu bu güne kadar sporcuya verdiği destekle biliniyor. Gerek amatör gruplar gerekse profesyonel olarak çalışanlara bu desteğimizi sürdürüyoruz. Bizi daha da onurlandıran ve gururlandıran Sultangazi Belediye Spor Kulübü adı altında görev yapan bu arkadaşlarımız. Karatede taekwando da kickboks gibi alanlarda ummalı çalışmalar sergiliyorlar. Takip ettiğiniz kadarıyla gerek imkanlarımızla gerek sosyal mekanlarımızla onları daha rahat ortamlarda çalıştırma gayretlerimiz var. 7 kişinin birden dereceye girmiş olması Sultangazi için büyük bir gurur kaynağıdır. Kardeşlerimizden biri olan Betül Azra'nın da Dünya Şampiyonasına katılacak olması Sultangazi için çok büyük bir gurur kaynağı. Onun yanında Berkay kardeşimizin de ikinciliği ve üçüncülüğü var. Hatta çok az farkla belki de usul hatasıyla kaybettiklerimiz var. Onları göz önüne aldığımızda önümüzdeki yıl daha büyük bir destan yazacaklarını ummak hayalci bir davranış olmaz. Dolayısıyla Sultangazi'de bundan sonra sporun alınan bu güzel ödüllerle daha fazla desteklenmesini de kendimce istiyor ve talep ediyorum. Onları daha fazla destekleyerek Türkiye'mizi daha büyük başarılara ulaştırmaları için destek olacağız" dedi.

"İlk seçmemde kazanmış olmak benim için gurur verici"

İlk defa Milli Takımla birlikte Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını söyleyen 15 yaşında Betül Azra Uçar, "Uzun bir dönem sıkı bir hazırlık yaptık. Bu hazırlıklar sonrasında Ümit Genç U21 Türkiye Karate Şampiyonasına katıldık ve 7 derece aldık. Sultangazi Belediyesi takımı olarak bu büyük bir başarıdır. İlk gün yapılan müsabakalarda 6 maç sonrasında Türkiye Şampiyonu oldum. Son gün yapılan Dünya Şampiyonası seçmelerinde ise 10 maç sonrasında Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Sultangazi'yi ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi umuyorum. Ben daha önce Milli Takıma girmemiştim, bu benim ilk seçmem ve ilk seçmemde kazanmayı başardım bu da benim için çok mutluluk verici" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153