banner171

Cirit Atları Sultangazi'de Şahlandı

Cirit Atları Sultangazi'de Şahlandı

Cirit Atları Sultangazi'de Şahlandı
 Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları, Türkiye’nin önde gelen cirit takımlarının katılımıyla yapıldı. Müsabakalar öncesi konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türk insanının atla barışık ve iç içe yaşamış olduğuna dikkat çekerek, “Türkler, atın sırtında doğmuş ve büyümüş. Sultangazi Belediyesi olarak, Sultangazi Şehir Ormanları’nda kurduğumuz binicilik tesislerinde de çocuklarımızı atla buluşturuyoruz” dedi.
 

Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları ata sporumuz olan atlı Cirit’i yaşatmayı sürdürüyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen cirit takımları mücadele etti.

 

Esentepe Mahallesi’nde yapılan müsabakaların açılış törenine, İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cirit müsabakalarına ev sahipliği yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Orta Asya’dan günümüze kadar taşınmış olan ata sporunun halen en canlı şekilde devam ettiğini söyledi. Atlı Cirit’in mertliğin ve cesaretin sembolü olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay,  “Türk milletinin genlerinde olan bir sporu gelecek nesillere taşımaktan gurur duyuyoruz” dedi. 4 profesyonel takımın mücadele ettiği yarışmaya ilginin oldukça fazla olduğunu ifade eden Altunay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Halkımızın teveccühü her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça güzel. Alparslan’ın Anadolu’ya gelişiyle başlayan bu spor halen Türkiye’de en canlı şekilde devam ediyor. Bizden sonra bazı Avrupa ülkeleri ve Arabistan’a gitmiş olsa da asıl yuvası burası olmuş. Türk insanı atla çok barışık, iç içe yaşamış. Atın sırtında doğmuş ve  büyümüş. Sultangazi Belediyesi olarak, Sultangazi Şehir Ormanları’nda kurdumuz binicilik tesislerinde çocuklarımızı atla buluşturuyoruz.”

 

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar’da birer selamlama konuşması yaparak, Sultangazi Belediyesi’nin ata sporlarına yönelik yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirttiler.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Kulübü takımlarından oluşan 32 at ve sporcu kıyasıya yarıştı.

 

Yarışmalar sonucu geçen yıl olduğu gibi bu yılda Erzurum Atlı Spor Kulübü birinci oldu. Yarışmaların sonunda ise kara cirit kurallarının geçerli olduğu gösteri maçı sunuldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2017, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153