banner171

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi'ye Gelecek

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi'ye gelecek

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi'ye Gelecek

 Sultangazi'de yeni yapımı devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesi' inşaatını ziyaret eden İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu,"Haseki'yi çok yakın bir zamanda yıkıp o bölgede burada nasıl modern bir şekilde yaptıysak orada da yeniden yapacağız. Ama bu aşamada Haseki Sultangazi'ye gelecek. Burada yeni Haseki fidanı olacaktır" dedi. 


Sultangazi'de yapımı devam eden 600 yataklı Sultangazi Devlet hastanesinin yapımı hızla devam ediyor.2018 yılında hizmet vermesi beklenen hastanenedik çalışmaları bugün İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu yerinde inceledi. İl Sağlık müdürü Kemal Memişoğlu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamanın çarpıtıldığını ifade ederek, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenileme çalışmaları nedeniyle Sultangazi'de yapımı devam eden hastaneye taşınacağını söyledi. Memişoğlu "Biz her zaman düzenli olarak buraya gelip denetlemelerde bulunuyoruz. Burayı İnşallah ocak ayında bize teslim edecekler. Bize ocak ayından sonra birkaç ay içerisinde burada sağlık hizmeti sunmaya başlayacağız. Haseki bizim ecdadımızın 1551 yılında yaptığı bir hastane. Biz Türkiye'de çok Haseki olsun istiyoruz. Orada söylediğimiz bir lafı insanlar çarpıtarak burada büyük emekler sarf ederek bu hastanenin yapımında olan insanları hırpalamaya çalışmışlardır. Biz Haseki orada kalacak dedik. Çünkü Haseki'yi yenileyeceğiz.Haseki'yi de çok yakın bir zamanda yıkıp o bölgede burada nasıl modern bir şekilde yaptıysak orada da yeniden yapacağız. Ama bu aşamada Haseki Sultangazi'ye gelecek. Burada yeni Haseki fidanı olacaktır.

Haseki bittikten sonra da oraya dönmek isteyenler dönecekler ama burada da yeni bir Haseki yapmış olacaklar. Haseki'nin kültürünü biz burada yaşatacağız. Ama şunu da net söylemek isterim. Bizim oradaki sözlerimiz "Haseki kapanacak buraya başka şey yapılacak" şeklinde Fatih bölgesinde dedikodu yapan arkadaşlara yöneliktir. Bu hususun başka yönleri çekilmesi kesinlikle kötü niyeti gösterir. Sultangazi bizim içinde çok önemli bir yerdir.Burada insanlara hizmet etmek için Türkiye'de yapılan en iyi hastanelerden birisi kuruluyor. insanlar bunu düşünsünler ve Haseki'nin kültürüyle kuruluyor. Haseki buraya geçici bir süreyle geliyor.Haseki uygulamalarını burada yapacak ve sonrada binası bittiğinde yeni yerine geçecek ama burası bir Haseki fidanı olarak devam edecek"dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153