banner171

İstanbul Valiliği Önünde Taş Ocakları Kapatılsın Eylemi

Sultangazi'de taş ocaklarının kapatılmasını isteyen mahalle sakinleri, İstanbul Valiliği önünde eylem yaptı.

İstanbul Valiliği Önünde Taş Ocakları Kapatılsın Eylemi
Sultangazi'de taş ocaklarının kapatılmasını isteyen mahalle sakinleri, İstanbul Valiliği önünde eylem yaptı. Küçük yaştaki çocukların dahi vücutlarında taş ve kum tespit edildiğini belirten mahalleli, çevrede astım ve bronşit hastalığının tavan yaptığına dikkat çekti. 

Cebeci Mahallesi'nde bulunan taş ocaklarının çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar gerekçesiyle toplanan mahalleli Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önünde protesto yaptı. 'Taş Ocaklarına Hayır Cebeci Halkı' yazılı pankartı açan vatandaşlar seslerini İstanbul Valisi Vasip Şahin'e duyurmaya çalıştı. Mahalle sakinlerinden 3 kişi İstanbul Vali yardımcısıyla konuştu. Yapılan görüşme sonrasında valilikten vatandaşlara raporlar ve imzalarla yeniden başvurma gerektiği yönünde bilgi verildiği öğrenildi. 

'3,5 AYLIK ÇOCUĞUMUN VÜCUDUNDA KUM VAR'

Taş ocaklarından olumsuz etkilendiklerini belirten İbrahim Bülbül, "Taş ocaklarından camlarımızı açamıyoruz. Çocuklarımız hasta. 3,5 aylık çocuğumun böbreklerinde taş var. Herkes astım, bronşit. Dinamitle yatıyor, dinamitle kalkıyoruz. Hergün cam siliyorlar. Vali beyin sekreteri diyor ki, 'O kadar iş var. Vali Bey sizinle niye konuşsun?' diyor. İnsanlar nefes alamıyor." dedi. 

Yaklaşık 30 yıldır Cebeci Mahallesi'nde oturan Naşide Yıldırım da "Çocuklarımız ve biz hastayız. Valilik gelsin. Gelin halimizi görün. Temiz bir yer yok. Evimizin içinde dahi oturamıyoruz." diye konuştu. 

'GÜNDE 5 DEFA BALKON YIKIYORUZ'

Günde 5 defa balkon yıkadıklarını dile getiren Necmettin Yurdaer ise, "Madem vergi veriyoruz, bizim de insan gibi yaşama hakkımız var. Madem imar veriliyor, orada taş ocaklarını durdursunlar. Nefes alamıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 00:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153