banner171

İstanbul'da 4 ilçede bomba alarmı!

İstanbul Maltepe'de Atatürk büstünün altına bırakılan şüpheli paketten el yapımı bomba çıktı.

İstanbul'da 4 ilçede bomba alarmı!
Fatih'te bir trafonun yakınına bırakılan paket patladı. Şans eseri ölen yada yaralanan olmadı. 

Son olarak, Sultangazi'de otobüs durağına bırakılan paketten bomba düzeneği çıktı.

Dördüncü bomba alarmı Kasımpaşa'da yaşandı. Şüpheli 3 kişi yakalandı, yere attıkları poşetler uzmanlar tarafından patlatıldı. Polislere yardım ettiklerini söyleyen bir görgü tanığı, "Koli bandıyla adamları bantladık. İki paket vardı. Paketin üzerinde kablolar vardı" dedi.

Terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'ye ait olduğu iddia edilen twitter hesabından ise bir açıklama yapıldı. Örgüt açıklamada bombaları üstlendi, 7 ayrı noktaya patlayıcı bırakıldığı savunuldu.


Maltepe Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Maltepe Fındıklı Zabıta Müdürlüğü önünde şüpheli bir paket gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, Atatürk büstüne bırakılan paketi inceledi ve üzerinde “Cizre’nin hesabı sorulacak” yazısı olduğunu gördü. Bunun üzerine çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, bomba imha uzmanlarına haber verdi.
 
Olay yerine gelen bomba imha ekibi, özel kıyafetlerini giyerek pakete müdahale etti. Paketin fünye bağlanarak patlatılmasına karar verildi. Şüpheli paket geniş güvenlik önlemleri altında büyük bir gürültü ile patlatıldı. Yapılan incelmede şüpheli paketin içerisinde el yapımı parça tesirli bomba olduğu anlaşıldı.
Bombadan arta kalan parçalar, incelenmek üzere emniyete götürüldü. 
 SULTANGAZİ'DE BOMBA DÜZENEĞİ
 
Sultangazi'de şüpheli bir paket bomba imha robotunun yerleştirdiği fünye ile patlatıldı.
 
Yunus Emre Mahallesi, Adem Yavuz Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağının yanına şüpheli bir paketi görenler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, paketin üzerinde YDG-H yazısını görmesi üzerine güvenlik önlemi alarak bomba uzmanı ekiplere haber verdi. 
 
Olay yerine gelen bomba uzmanları, bomba imha robotu ile şüpheli pakete fünye yerleştirerek patlattı. Büyük bir gürültüyle gerçekleşen patlamada paketten piknik tüpü üzerine sarılı bomba düzeneği çıktı. 

 FATİH'TE DE EL YAPIMI PATLAYICI
 
Öte yandan Fatih Millet Caddesi’nde bir trafonun yanında patlama meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bomba imha uzmanları sevk edildi.
 
Yapılan ilk incelemede patlama nedeninin el yapımı parça ve basınç etkili bir bomba olduğu belirlendi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
 
Görgü şahitleri bir palama meydana geldiğini ve polisin olaya müdahale ettiğini söyledi
 
Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisin incelemesi sürüyor. 

 
SON BOMBA ALARMI KASIMPAŞA'DA YAŞANDI
 
Kasımpaşa’da şüpheli şahıslarla polis arasında yaşanan kovalama sonunda 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların kaçarken attıkları şüpheli poşetler bomba imha ekibi tarafından patlatıldı. Ekiplerin şüpheli poşetlerin üzerindeki incelemesi sürüyor. 
Olay, Kasımpaşa’da meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, polis şüphelendikleri 3 kişiyi takip etmeye başladı. Polis ile şüpheliler arasında yaşanan kovalama sırasında iddialara göre, şahıslardan biri havaya ateş açtı. Bu sırada şahıslar kaçarken iki adet şüpheli paketi yola fırlattı. Şüpheliler vatandaşlar ve polis tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Bunun üzerine polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Olay yerine bomba imha ekibi sevk edildi. Bu sırada cadde trafiğe kapatıldı. Bomba imha ekipleri hazırlıklarını tamamlayarak şüpheli poşetlere fünye yerleştirerek kontrollü şekilde patlattı.
 

 
GÖRGÜ TANIĞI: ŞAHISLARI YERE YATIRIP BANTLADIK
 
Ekiplerin şüpheli poşetlerin üzerindeki incelemesi sürüyor. Yaşanan olay sırasında şüphelilerin yakalanması için polise yardım eden bir vatandaş, “Kaçıyorlardı, polis etrafını çevirdi ama hepsiyle mücadele edemedi. Polis vatandaşlardan yardım istedi. Biz de polise yardım edip şahısları yere yatırdık. Koli bandıyla adamları bantladık. İki paket vardı. Paketin üzerinde kablolar vardı” dedi.
Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor.
 
YDG-H ÜSTLENDİ
 
Twitter'dan "Cizre de Yapılan Katliamlara Karşı Sessiz Kalmayacağız. Cızre'nin Hesabı Sorulacak..." diye yazan YDG-H ise patlayıcıları üstlendi, İstanbul'da 7 noktaya patlayıcı bırakıldığını savundu.
   

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153