banner171

Müezzinoğlu, Sultangazi'de Park Açılışı ve İftar Programına Katıldı

Sultangazi Belediyesi tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen iftar programında okunan ezanla birlikte önce park açılışı ardından iftar yapıldı.

Müezzinoğlu, Sultangazi'de Park Açılışı ve İftar Programına Katıldı
 Sultangazi Belediyesi tarafından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımlarıyla düzenlenen iftar programında okunan ezanla birlikte önce park açılışı ardından iftar yapıldı.
Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek Ramazan ve orucun maneviyatını vatandaşlara yaşatmaya çalışan Sultangazi Belediyesi, 50. Yıl Mahallesinde yaşayan vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu. İftar sofrasının kurulduğu 50. Yıl Mahallesinde inşa edilen ve 1991 yılında Kahramanmaraş'ta şehit olan Jandarma Komando Er Serkan Başyiğit adının verildiği parkın açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İftar alanına gelen Bakan Müezzinoğlu, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Bakan Müezzinoğlu, masaları tek tek gezerek vatandaşları selamlayıp onlarla sohbet etti. Ezan öncesi sahneye çıkarak konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün burada sizlerle beraber güzel bir mekanda ve burada da şehidimizin adının verildiği bir parkın açılışında bir arada olmaktan çok mutluyum" dedi.

"DERTLERİMİZİ PAYLAŞARAK AZALTIR, MUTLULUĞUMUZU İSE PAYLAŞARAK ÇOĞALTIRIZ"

Biz millet olarak paylaşmayı ve paylaştırmayı seviyoruz diyen Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin ve İstanbul'un birçok mahallesinde on binlerce insan bu saatte saatlerine bakıyor. Ama aynı mahalle insanları da birbirleriyle bu sofralarda bir araya geliyor. Bu kader paylaşımıdır, sevgi paylaşımıdır, bazen de şehit anne ve babasının ülkenin ezanlarının dinmemesi, al yıldızlı bayrağın daha güçlü dalgalanması için evladını kara toprağa verdiği gibi yine acıları paylaşarak da azaltabilmenin güzel bir zenginliğidir. Çünkü Türkçemizde güzel bir söz var 'Dertler, sıkıntılar paylaştıkça azalır, mutluluklarsa paylaşıldıkça çoğalır' biz milletçe sıkıntılarımızı da dertlerimizi de paylaşarak azaltabildiğimiz oranda paylaşarak büyütebileceğimiz mutluluklarımız olacaktır" diye konuştu.

"BU MAHALLEYE YAPILAN PARKLAR VE CAMİLER BURADA KÜÇÜK BİR MERKEZ OLUŞTURDU"

İftar programına katılarak konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bu akşam farklı bir sevinci sizlerle paylaşıyoruz. Ramazan başladığından bu yana sokak iftarlarımızın devam ettiği ve bu günde 50. Yıl Mahallemizde yaptığımız iftarda bizlerde sizlerle buluşmaktan çok mutluyuz. Rabbim sağlık içinde çoluk ve çocuğumuzla bayrama kavuşturmayı nasip etsin. Burada bu akşam burada bir merkez oluştuğunu gördüm. Küçük ve köşede kalmış yerlere bir canlılık katarak bir yaşam alanı yapmak bizim için çok önemli bir anlam katıyordu. İşte bunun örneklerini Ravza Camii ve şimdi de onun önüne yapılan bu parkla burada adeta küçük bir merkez oluştu. 50. Yıl mahalle halkı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

EZANLA BİRLİKTE ORUÇ DEĞİL PARK AÇILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı konuşma sonrası Sultangazi ilçe protokolü Şehit Jandarma Komando Er Serkan Başyiğit'in adının verildiği parkın açılışını yapmak için sahneye çıktı. Protokol üyeleri akşam ezanını okunmasıyla birlikte besmeleyle kurdeleyi keserek parkın açılışını yaptı. Daha sonra masalara oturan protokol üyeleri dualar eşliğinde oruçlarını açtı

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 04:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153