banner171

O ilçe sonunda rahat bir nefes aldı

SULTANGAZİ ilçesinde maske takıp pompalı tüfek ve tabancalarla geldikleri marketlerde kasiyerleri etkisiz hale getirdikten sonra soyan 4 kişi polis tarafından yakalandı.

O ilçe sonunda rahat bir nefes aldı
 3 ay içinde bir çok marketi gasp eden ele başı Özgür A.(20)’nin daha önceden hırsızlık, ruhsatsız silah bulundurmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak, yağma gibi suçlardan polise geliş kaydı olduğu öğrenildi.

Sultangazi ilçesinde birbiri ardından yaptıkları market gaspları ile vatandaşların korkulu rüyası haline gelen 4 kişilik çete polis tarafından yakalandı. İlk suçlarını 13 Şubat 2015 tarihinde Sultangazi ilçesinde bir market gasp ederek işleyen şebekeyi yakalamak için polis uzun süre uğraştı. Maske takan ve ellerindeki pompalı tüfek ve tabancalarla marketlere giren şüphelilerin kasiyerleri etkisiz hale getirdikten sonra para ve içki sigara gibi malları gasp ederek kaçtıkları belirlendi.
İKİ OPERASYONLA YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler güvenlik kameralarını kullanarak önce şüphelilerin eşkallerini daha sonrada kimliklerini tespit etti. Şüphelilere yönelik ilk operasyonda Murat G.(27), Mehmet İ.(20) ve Yusuf G.(19) Sultangazi ilçesinde gözaltına alındı. Daha sonra sürdürülen takipte çetenin ele başı olduğu belirlenen Özgür A.’da Şişli’de saklandığı evde yakalandı.

20 YAŞINDAKİ ÇETE LİDERİNİN UZUN SUÇ GEÇMİŞİ VAR

Çete lideri Özgür A.’nın 20 yaşında olmasına rağmen uzun suç geçmişi deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Özgür A.’nın daha önceden 4 kez hırsızlık, 1 kez ruhsatsız silah bulundurmak, Silahlı terör örgütüne üye olmak, Yol kesmek, yağma gibi suçlardan polis tarafından gözaltına alındığı tespit edildi.

Şüphelilerin 13 Şubat 2015 ile 16 Mayıs 2015 tarihleri arasında girdikleri marketlerden toplam yaklaşık 30 bin lira nakit para ile 25 bin lira değerinde sigara ve içki çaldıkları tespit edildi. Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153