banner171

Olay Sultangazi'de; İş Yerindeyken Dükkanına Gelen Hırsızları Silahla Kovaladı

Sultangazi’de tekstil imalathanelerine dadanan hırsızlar esnafları canından bezdirdi.

 Sultangazi'de tekstil imalathanelerine dadanan hırsızlar esnafları canından bezdirdi. İş yerinde oturduğu sırada güvenlik kamerasından hırsızların içeriye girdiğini gören bir esnaf, ruhsatlı silahı ile hırsızları kovaladı. Bir başka iş yerini de soyan hırsızlar, vatandaşlar tarafından kovalandı.
Sultangazi'de faaliyet gösteren çok sayıda tekstilci esnafı, son dönemlerde iş yerlerine dadanan hırsızlardan adeta bıktı usandı. Son bir ay içerisinde defalarca soygun olayları ile karşı karşıya kalan tekstilci esnafı canından bezdi. Son olarak geçtiğimiz günlerde sabahın erken saatlerinde yeniden tekstil atölyelerine girmeye çalışan hırsızlar, 3 iş yerini soymayı başardı ancak girmeye çalıştıkları bir iş yerinde hiç ummadıkları bir olayla karşı karşıya kaldılar. İş yerinde oturduğu sırada güvenlik kamerasından hırsızların içeriye girdiğini gören esnaf, ruhsatlı silahı ile hırsızları kovaladı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde zanlıların lüks bir araçla kalabalık halde iş yerine geldikleri, iş yerinin önüne yanaştıktan sonra kepenkleri demir keski ile keserek açtıkları görülüyor. Bu sırada içeride olan iş yeri sahibi, güvenlik kamerasından hırsızları görünce iş yerindeki ruhsatlı silahı ile dışarı çıkıyor. Hırsızları korkutmak amacıyla araçlarının lastiğine ateş eden esnaf, hırsızları kovalıyor. İş yeri sahibi ile karşı karşıya kalan zanlılar ise arkalarına dahi bakmadan kaçıyor.

Daha önce de benze olaylarla çok karşılaştıkları için iş yerinde nöbet tuttuğunu belirten esnaf A.C., "İş yerimizi kendi imkanlarımızla korumaya çalışıyoruz. Sabah erken saatlerden itibaren gelip nöbet tutuyoruz. Nöbet tutarken güvenlik kamerasından bir aracın yan dükkanıma yaklaştığını gördüm. Önce komşu aracıdır diyerek dikkate almadım. Ancak bir baktım kepengi kesip içeri girdiler. Bende o esnada çıkıp onları kovaladım. Son bir ay içinde 14 iş yeri soyulduğunu duydum. Bir arkadaşımızın iş yeri soyuldu. Yaklaşık 70 bin TL zararı olduğu için iflas etti. Biz kendimizi korumaya çalışıyoruz ama bu yetmiyor. Emniyetimizin daha fazla güvenlik önlemi almasını istiyoruz. Cezalar hırsızlar için caydırıcı olmuyor. Devletimizden daha caydırıcı cezalar vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Bir başka iş yerini de soyan hırsızlar, önce güvenlik kameralarına ardından vatandaşlara yakalandı. Görüntülerde zanlıların iki faklı araçla iş yerine geldikleri, bir grubun gözetleme görevi üstlendiği, diğer grubun da iş yerine girmeye çalıştıkları görülüyor. Zanlılar yanlarında getirdikleri demir keskisi ile kepenkleri kesmeye çalıştığı sırada sokağa bir vatandaşın girdiğini fark ediyor. Bunun üzerine merdivenlere oturan zanlılardan bazıları sohbet ediyormuş gibi yaparken, bazıları ise saklanmaya çalışıyor. Vatandaşın gitmesi ile kepenkleri açan zanlılar, alarmların ötmesi üzerine kaçmaya başlıyor. Bir süre sonra gözetleme görevini üstlenen zanlılar, kimsenin gelmediğini haber veriyor. Kaçan zanlılar yeniden iş yerine gelerek içeriye giriyor. Paketlenmiş haldeki malları alan zanlılar araca doldurmaya başladığı anda diğer esnaflar tarafından fark ediliyor. Bunun üzerine araca binen zanlılar, çevredeki esnaflar tarafından taşlayarak kovalanıyor.

İş yeri soyulan esnaflardan Ferit Algan, "İş yerinde yaklaşık 3 ton malım vardı. Bayram nedeniyle il dışına çıkmıştım. Ben dışarıdayken iş yerime girildi. Hırsızlar gelmiş bütün mallarımı götürmüşler. Ben daha malların parasını dahi ödeyemedim. Polise gittim ama güvenlik kamerası görüntülerini bulmamı istediler. Ben o görüntüleri nereden bulabilirim. 80 bin civarında zararım var. Ben yıllardır devletime vergimi öderim. Ben şikayetçiyim, mağdur oldum. Arabamı satıp kumaş parasını ödeyeceğim. Ama bundan sonra nasıl iş yapacağım bilmiyorum. Şuan benim kesimcilerim çalışmıyor. Dikimcilerim, ütü paketim boşta bekliyor. Mağazalara mal veremiyorum. Nasıl yapacağım bende bilmiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2016, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153