banner171

Öztürkmen’den Anneler Günü Mesajı

Sultangazi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öztürkmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Öztürkmen’den Anneler Günü Mesajı
 Sultangazi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Öztürkmen, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Öztürkmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Anneler günü Türkiye'de mayıs ayının ikinci Pazar kutladığımız Anneler günü ilk olarak 1955 yılında kutlanmıştır. Türkiye'de ilk anneler günü 5 Mayıs 1995'tе, Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle, her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü" Anneler Günü" olarak kutlanmasına karar verildi. 1955 Yılında, yılın annesi Nene Hatun seçilmiştir. Nene Hatun, Erzurum'da 22 Mayıs 1955'te zatürree hastalığından dolayı 98 yaşında vefat ettiği yılda ödülü almıştır.

Anneler Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Bizlerin dünyaya gelmesini sağlayan, yaşamamız için her türlü fedakârlığı yapan her şeyi göze alarak bizleri büyüten varlıklardır annelerimiz. Bir toplumun mutlu ve müreffeh olabilmesinin yolu, annelerin yüzünü güldürmekten geçmektedir. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesi sayılır. Hükümetimiz yaptığı yasa ve düzenlemelerle Kadınlarımız, medeniyetin yükselmesinde en büyük paya sahiptir. Dünyanın en zor ve en yüce sorumluluğunu sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren, sadece varlıklarının dahi yeterli olduğu bütün annelerimizin ve ayrıca yüreğindeki evlat acısını ve evladını vatan için şehit vermiş olma tesellisiyle avutan tüm şehit annelerimizin, Yüreklerinde sevgi, dillerinde dua eksik olmayan elleri öpülesi tüm annelerimizin Anneler Gününü en içten duygularımla kutlarım.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153