banner171

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi’de yaşayacak

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi’de yaşayacak

Pandemide hayatını kaybeden sağlık personellerinin isimleri Sultangazi’de yaşayacak

Pandeminin başından bu yana, en ön safta mücadele veren sağlık çalışanlarına desteğini sürdüren Sultangazi Belediyesi, bu kez görevlerinin başında hastalık nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları için harekete geçti. İlçedeki 21 park ve yeşil alana sağlık şehitlerinin isimleri verildi. Parkların isimlerinin tanıtıldığı programa AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve sağlık şehitlerinin yakınları katıldı.

Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü tarih olan 11 Mart 2020’den bu yana ilçedeki tedbirleri üst seviyede tutan Sultangazi Belediyesi, sürecin en başından bu yana sağlık personelinin yanında oldu. Herkesin evinde kalarak kendini izole etmeye çalıştığı bir dönemde, ailelerinden uzakta büyük özveriyle çalışan, kendi canlarını hiçe sayarak hastalara yardım eli uzatan sağlık çalışanlarına konaklama, servis, dezenfektan, maske desteği sağlandı.

Görevleri başında koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanları da unutulmadı. Sultangazi Belediyesi, hayatını kaybeden 21 doktor, hemşire, eczacı ve ebenin isimlerini yaşatmak için harekete geçti. İlçedeki 21 parkın adında değişiklik yapılarak buralara, pandemi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimleri verildi.

Yeni parkların isimlerinin tanıtılması için program düzenlendi. Yeni adıyla Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Parkı’nda düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun eşi Dr. Öğretim Üyesi Didem Taşçıoğlu, Sultangazi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mihriban Aksoy, hastane başhekimleri, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yakınları ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

“Tüm sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Abdullah Güler, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde ilgili bakanlıklarımız pandemi sürecini büyük bir titizlik ve hassasiyetle yürütüyor. Rehavete kapılmadan maske, sosyal mesafe konusunda dikkatli olduğumuz takdirde bu süreci en hafif ve hızlı bir şekilde atlatabileceğimize inanıyorum. Görevi başında bu hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden tüm sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

“Sağlık personelimize teşekkürü borç biliyoruz”

Pandemi boyunca en önemli görevin sağlık çalışanlarına düştüğünü belirten Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Bir çok ülkede AVM’lerin, spor salonlarının hastaneye çevrildiği bir dönemde Türkiye, verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Süreci başarılı bir şekilde yöneten başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve tüm sağlık personelimize teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Dursun, belediye olarak sağlık personelleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini de belirtti. Başkan Dursun, “Olağanüstü bir çabayla çalışan sağlık görevlilerimize tüm imkanlarımızla destek olmayı sürdürüyoruz. Hayat kurtarmak uğruna eşinden, çocuğundan, anne babasından uzak kalan çalışanlarımıza ne yapsak az gelir. Görevi başında COVİD 19 hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın adını yaşatmak, onlara minnetimizi göstermek adına ilçemizdeki 21 parkın isimlerini değiştirdik. Bugün burada “hocaların hocası” ünvanıyla hem öğrencilerinin hem de hasta yakınlarının gönlünde müstesna bir yeri olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adını verdiğimiz parkın açılış törenini gerçekleştirmek ve 21 parka sağlık şehitlerimizin isimlerini vermek üzere bir araya geldik. Sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine de sabırlar diliyorum. Milletimiz bu zor günleri kahramanca göğüsleyen sağlık çalışanlarımızı hiçbir zaman unutmayacaktır. Tüm konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

Programda konuşan, Prof. Dr Cemil Taşçıoğlu’nun eşi Dr. Öğretim Üyesi Didem Taşçıoğlu sağlık şehitlerinin isimlerinin parklara verilerek ölümsüzleştirildiğini ifade ederek, bu anlamlı program dolayısıyla Başkan Dursun’a teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz’ın hayatını kaybeden tüm sağlık şehitleri için ettiği duanın ardından, katılımcılar Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Parkı’nın açılış kurdelesini kesti. Konuklar, sağlık Şehitlerinin isimlerinin verildiği parkların fotoğraflarından oluşan sergiyi de gezdi.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu

Prof. Dr. Kaya Kılıç

Uz. Dr. Engin Türkmen

Uz. Dr. Salih Cenap Çevli

Uz. Dr. Mesut Cem İlkin

Uz. Dr. Yavuz Eryılmaz

Uz. Dr. Uğur Ertuğrul

Uz. Dr. Ertaç Altuner

Uz. Dr. Ali İhsan Bulut

Uz. Dr. Mustafa Kartal

Uz. Dr. Orhan Çaşkurlu

Uz. Dr. Ferruh İlter

Uz. Dr.Abdurrahman Nazif Eren

Dr. Yavuz Kalaycı

Dr. Hasan Erdoğan

Dr. Halil Onalt

Hemşire Dilek Akcabelen

Hemşire Namaz Aras

Ebe Gülsüm Yabancılar

Ebe Emine Sarıkaya

Eczacı İsmail Durmuş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153